PSnews

Recent

Ultima scamatorie a lui Dragnea cu legile justiției. Cum a „împăcat-o” pe Firea cu Tudose EXCLUSIV

stirileprotv.ro

Liviu Dragnea (președintele PSD) și apropiații săi au decis mimarea oficială a „împăcării” dintre primarul general Gabriela Firea și premierul Mihai Tudose, pentru a da un semnal de unitate, în contextul modificării Legilor Justiției. Potrivit surselor PSnews.ro, Dragnea mizează pe faptul că amplele proteste # Rezist sunt excluse până sâmbătă, 16 decembrie, din respect pentru funeraliile Regelui Mihai.

Totodată, Liviu Dragnea a „împăcat-o” pe Firea cu Tudose în dorința de a trage pătura peste țambalul multiplelor nemulțumiri din PSD, existând riscul ca formațiunea să piardă guvernarea, în eventualitatea în care războiul intern va degenera, iar prim-ministrul își va da demisia (așa cum, de altfel, a tot amenințat de-a lungul ultimei luni).

Tudose îl ține în șah pe Dragnea

În realitate, atacul virulent al Gabrielei Firea (apărut în presă la finalul săptămânii trecute) nu poate fi îngropat de regizarea unei păci, care, în cel mai bun caz, este doar un armistițiu conjunctural extrem de fragil. Potrivit unor surse din tabăra nemulțumiților, Mihai Tudose intenționează să fluture demisia ori de câte ori va fi strâns cu ușa, și chiar să și-o și dea, dacă partidul i-o va cere oficial. Eventuala plecare a lui Tudose de la Guvern ar genera, inevitabil, o gigantică criză politică, în condițiile în care este foarte greu de crezut că președintele Klaus Iohannis va mai gira un nou executiv PSD-ALDE. Cu alte cuvinte: și lui Tudose îi prinde bine mimarea unei păci inexistente, deoarece speră că Dragnea se va prăbuși în urma scandalului cauzat de schimbarea Legilor Justiției sau colapsul baronului roșu se va petrece, în cel mai rău caz, în primăvară, pe fundalul multiplelor probleme pe care le are în instanță.   

Război și pace în PSD

Regizarea unei împăcări cu Tudose este dorită de Liviu Dragnea și în perspectiva viitoarelor critici dure ale oficialilor SUA și UE, care vor taxa oficial modificarea Legilor Justiției. De exemplu: vehementul comunicat al Departamentului de Stat al SUA a reprezentat doar începutul ostilităților, care – e mai mult decât previzibil – se vor intensifica în perioada imediat următoare. După răfuielile din ultimele luni, Dragnea e conștient că Tudose nu este nici pe departe un susținător al așa-zisei „revoluții” din Justiție, dar șeful social-democraților nu vrea să riște degenerarea conflictului intern într-o perioadă extrem de sensibilă pentru PSD. De asemenea, reeditarea unui nou caz „Grindeanu” este, în prezent, puțin probabilă (dar, potrivit surselor PSnews.ro, este totuși luată în calcul, ca ultimă armă, dacă războiul cu premierul va atinge paroxismul), fiindcă, indiferent de argumentele pe care le-ar invoca, lui Dragnea i-ar fi de-a dreptul imposibil să mai salveze aparențele (atât pe plan intern, cât și pe plan extern) mazilirii în numai câteva luni a doi prim-miniștri desemnați de către propriul partid.

Evitarea unui eșec lamentabil

Vă amintim că marți, până la aflarea veștii privitoare la moartea Majestății Sale Regele Mihai I, Liviu Dragnea și apropiații săi se străduiau să organizeze un „mega-miting” la București, care să se desfășoare simultan cu manifestația care fusese anunțată la Craiova, deși numeroși lideri și aleși ai PSD s-au opus unui astfel de proiect. Dragnea și fidelii săi au răsuflat ușurați când au realizat că, în noul context generat de decesul fostului suveran, mitingurile (care riscau să se transforme într-un eșec lamentabil) nu mai reprezintă o necesitate stragetică.

Comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inapoi