Ultima sesiune a Programului „Casa Verde Fotovoltaice” s-a încheiat

program-casa-verde-fotovoltaice-741454
Sura foto: Facebook

Peste 10.000 de persoane fizice din Regiunea Vest au rezervat bugetul de 200,048 milioane de lei alocat ultimei sesiuni din Programul „Casa Verde Fotovoltaice”, se arată într-un comunicat de presă al Administraţiei Fondului pentru Mediu (AFM), transmis joi AGERPRES.

„Astăzi, 22 iunie 2023, ora 10:00, a demarat ultima sesiune de înscriere a persoanelor fizice în cadrul Programului privind instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică, în vederea acoperirii necesarului de consum şi livrării surplusului în reţeaua naţională – Casa Verde Fotovoltaice, pentru Regiunea Vest – judeţele Arad, Caraş-Severin, Hunedoara şi Timiş. Bugetul de 200.480.000 de lei alocat acestei regiuni a fost rezervat integral prin înscrierea unui număr de 10.024 de persoane fizice”, notează sursa citată.

Perioada 27 – 29 iunie 2023 va fi rezervată unităţilor de cult din toate regiunile, iar bugetul alocat se ridică la valoarea de 17,5 milioane de lei.

Programul „Casa Verde Fotovoltaice” are o finanţare totală pentru acest an de 1,75 miliarde de lei.

Finanţarea se acordă în cuantum de maximum 20.000 de lei pentru fiecare proiect, sub condiţia suportării unei contribuţii proprii a beneficiarului de 2.000 de lei.
Suma finanţată de AFM se scade de către instalatorul validat din valoarea totală a facturii, iar diferenţa până la valoarea totală a facturii se suportă de beneficiar din surse financiare proprii.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: