Skip to content
Politică

Ultima strategie a Elenei Udrea privind eliberarea ei din spatele gratiilor

Fostul ministru al Turismului, Elena Udrea, pregătește o nouă strategie privind eliberarea acesteia din arest.

Astfel, după ce procurorii Direcției Naționale Anticorupție îi vor admite cererea de confruntare cu denunţătorii, Elena Udrea va cere în instanţă eliberarea din arest, informează B1 TV.

Avocatul său, Alexandru Chiciu, a vizitat-o pentru a-i explica stategia din instanţă, odată ce DNA va da curs şi solicitărilor apărării. Până atunci, Elena Udrea nu vrea să blocheze ancheta cu o cerere de înlocuire a arestului preventiv cu o altă măsură în dosarul Gala Bute şi speră că va fi pusă cât de curând faţă în faţă cu denunţătorii.

Elena Udrea, acuzată de mai mute infracţiuni de corupţie printre care luare de mintă şi abuz în serviciu, a fost arestată în acest dosar pe 25 februarie. Înainte de soluţionarea contestaţiei a cerut confruntări cu denunţătorii la DNA. Procurorii nu i-au dat un răspuns, iar Curtea Supremă a decis pe 5 martie ca Elena Udrea să rămână după gratii.

”Iată că au trecut 13 zile de la momentul la care am facut solicitarile de probaţiune, procurorii nu au efectuat alte acte de urmarire penală, nu au dat curs solicitărilor noastre desi, repet, am inteles sa nu facem nicio solicitare, respectiv de inlocuire pentru a putea bloca ancheta”, a declarat Alexandru Chiciu, unul dintre avocații Elenei Udrea, potrivit B1 TV.

Direcția Națională Anticorupție a făcut mai multe solicitări către Serviciul de Protecţie şi Pază, dar şi către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului pentru a se clarifica programul Elenei Udrea în luna octombrie 2010 când se presupune că acesta ar fi primit la minister o geantă cu 900.000 de euro.

”Din punct de vedere moral este foarte bine, singura temere a domniei sale este legată de modul în care se face ancheta. Temerea că există o anumită linie pe care procurorii înțeleg să o urmeze, o linie de a-și confirma cu orice preț tezele în acuzare în detimentrul punctului de vedere exprimat de domnia sa în apărare. Când o persoană denunțător are 9 variante ale aceleiași situații de fapt şi când apărarea solicită o confruntare directă cu acesta persoană, absenta răspunsului DNA, din punctul meu de vedere, este dicutabil”, a mai spus avocatul Elenei Udrea.

1 comentariu la “Ultima strategie a Elenei Udrea privind eliberarea ei din spatele gratiilor

  1. Aceeasi justitie aplaudata pana acum cateva luni, prin Bogdan si Mihalcea, au refuzat orice aparare din partea lui Voiculescu. Nu l-am auzit pe Chiciu pronuntandu-se atunci, nici pe clienta lui, evident.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *