Skip to content
Politică

Ultimatum dinspre PNL, după trădarea USRPLUS de la Timișoara: Dacă vor continua apropierea de PSD, ne vom delimita de orice alianță

Inquam Photos / Virgil Simonescu

Senatoarea PNL de Timiș, Alina Gorghiu, reacționează dur după ce USRPLUS a încălcat înțelegerea cu PNL și a blocat, împreună cu PSD, numirea unui viceprimar liberal la Timișoara. Contactată de PS News, senatoarea a declarat că ”dacă această comunicare dintre socialiști și USR-iști va continua”, atunci liberalii ”se vor delimita de orice alianță” cu partidul lui Barna și a lui Cioloș.

„Din păcate, am sesizat această apropiere în momente anterioare votului de viceprimar de la Timișoara, la momentul votului pe Consiliu Legislativ, când un coleg de la USR împreună cu Florin Iordache au fost votați pe poziții cheie. Atunci n-a înțeles nimeni această apropiere PSD-USR la vot și de ce au simțit nevoia să-și susțină reciproc candidații. Genul acesta de întâmplări cred că macină încrederea electoratului de dreapta și strică speranțele celor cred că o majoritate solidă de dreapta în viitorul Parlament, după 6 decembrie, va fi formată de PNL și USR.

Părerea mea este că a fost o greșeală strategică cea făcută de USR la primăria Timișoara. Nu aveam nevoie de voturile PSD, nu era nevoie să negociem cu PSD această apropiere. Sper să fie o întâmplare nefericită. Președintele Consiliului Județean, Alin Nica a avut un comportament echilibrat, însă aștept în zilele următoare să se schimbe atitudinea USR față de PNL.

Au câștigat alegerile în Timișoara, noi le-am câștigat în județul Timiș și cred că acest parteneriat nu merge decât dacă ne distanțăm și ne disociem cu toții de PSD în egală măsură. Nu poți atunci când ești supărat sau vrei o negociere mai în forță să ai o apropiere mai în forță, chiar dacă te numești USR și beneficiezi de creditul electoratului din Timișoara, acest credit îl vei pierde dacă apropierea ta de PSD va deveni una constantă”, a spus senatoarea.

În ceea ce privește o continuare a apropierii dintre USRPLUS și PSD, Alina Gorghiu susține că într-un astfel de scenariu „PNL se va delimita”.

„Eu sper însă că USR va trece peste acest moment, în care crede că orice fel de apropiere de PSD este permisă pentru a câștiga alegerile. Îmi doresc foarte tare ca la Timișoara și Timiș lucrurile să intre pe făgașul normal, să existe o colaborare corectă între PNL și USRPLUS pentru că această colaborare este cea pe care electoratul și-o dorește”, a conchis senatoarea.

Organizația USR-PLUS la Timișoara a blocat luni, alături de PSD, numirea unui viceprimar din partea PNL.

După mai multe runde de discuții, USR-PLUS și PNL au decis ca fiecare organizație să propună câte un reprezentant pentru cele două funcții de viceprimar din cadrul Primăriei Timișoara.

În timp ce PNL s-a ținut de angajamentul luat, cei de la USR-PLUS au refuzat în ultimul moment să voteze candidatura liberalilor pentru funcția de viceprimar.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *