Skip to content
Politică

Ultimele discuții din CEx-ul PSD: se cere candidatura primarului Gabriela Firea la președinția României. Reproșuri între edil și premier

UPDATE 14:58

Ședința Comitetului Executiv al PSD este una tensionată, asta pentru că primarul Capitalei, Gabriela Firea, a lansat mai multe atacuri la adresa liderului PSD, Viorica Dăncilă.

" "
" "

Conform surselor noastre, Firea i-a reproșat Vioricăi Dăncilă că a încălcat regulile și a vorbit public despre o candidatură. ”Dumneavoastră sunteți prima care ați încărcat încearcă regula, să nu vorbim în afara partidului.

Să nu ne mirăm pe urmă că presa cere reacții. Pentru că ține de noi toți. Ați spus că nu candidați, după ați ieșit public și ați zis că vă puneți la dispoziția partidului.”, a spus Firea.Primarul Capitalei a continuat tirul acuzațiilor și i-a cerut Vioricăi Dăncilă să negocieze direct pentru prezidențiale cu cei de la ALDE. ”Este o greșeală faptul că noi comunicăm cu ALDE prin intermediul declarațiilor de presă. Ar trebui să vă vedeți cu ei, să vorbiți. Ei fac aceste declarații despre prezidențiale pentru că văd că noi ezităm.

Ar trebui să luăm o decizie și gata. Noi trebuie să chemăm Pro România la discuții cu toate cărțile pe masă.

Haideți sa luam o decizie sa ne asumam, oricare candidat ar fi, dar să zice “eu PSD” decid candidatul. Impresia mea e ca decizia de fapt nu se ia in CEx”, a mai spus Firea.
În replică, Viorica Dăncilă a spus ”nu am luat nicio decizie, ce ați exprimat mai devreme ca deciziile se iau în altă parte nu este adevărat”, a spus Dăncilă.

———————————————————————————————-

Social democrații s-au întâlnit luni în ședința Comitetului Executiv Național, iar dincolo de remanierea miniștrilor, liderii partidului vor discuta un pachet de măsuri economice pe care îl va propune ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici.

Măsurile urmează a fi luate de Guvern, până la finalul lunii pentru a fi adoptate o dată cu rectificarea bugetară.

Potrivit surselor noastre, la momentul publicării acestei știri, mai mulți președinți de organizații cer candidatura primarului Gabriela Firea la președinția României, pe motiv că edilul este cel mai bine plasat social-democrat în sondaje.

Amintim că înainte de ședință, Gabriela Firea se declara „deschisă la discuții” în ceea ce privește desemnarea unui candidat la alegerile prezidențiale din 10 noiembrie.

„Am primit mai multe telefoane de la colegi din țară, mai ales primari, în care mi s-a reproșat că au sentimentul că nu vreau să mă implic, deși am un procent destul de mare, și că cumva aș vrea să îmi conserv procentajul doar pentru primărie. Am stat și am reflectat. În acest context am făcut acea declarație, săptămâna trecută, că vin la ședințele CEx și la toate analizele pentru desemnarea unui candidat. Sunt deschisă unor discuții. Nu spun acum da sau nu. Singurii care trebuie să decidă sunt membrii PSD. Nu ar fi inteligent și corect. Mi-aș dori să fie o discuție reală cu colegii, președinții de consilii județene, ar fi păcat să reiasă candidatul din aranjamante”, a spus Gabriela Firea, întrebată dacă își dorește să candideze la președinție.

Revenim cu detalii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *