Skip to content
Puterea Știrilor Video

Ultimele dueluri înainte de alegeri. Liberalii, ironii la adresa PSD: Noi nu am împrumutat ca să dăm pomeni, cum au făcut alte guverne

PS News

Sebastian Burduja, vicepreședintele PNL și candidat pentru alegerile parlamentare, a declarat într-un interviu pentru „Puterea Știrilor” că, „deși restricțiile pe care PNL le-a impus nu au făcut bine partidului”, „actualul Guvern a ținut cont de părerea specialiștilor și a luat măsurile de protecție și constrângere a unor libertăți deoarece viețile oamenilor sunt mai importante decât orice număr de voturi”.

„Cred că în momentul în care și-au asumat o candidatură, din start își asumă și un discurs politic și eu nu aș mai avea aceeași încredere în dânșii ca specialiști, pentru că este clar că au o agendă politică.

Când spun specialiști mă refer la medici, la oamenii de reputație impecabilă și care nu au o miză directă în jocul politic.

Actualul Guvern a ținut cont de părerea acestor specialiști și de aceea a și luat aceste restricții pentru că, probabil electoral, nouă nu ne-au făcut bine.

Nimeni nu e fericit că a trebuit să luăm anumite măsuri de restricție, de constrângere a unor libertăți, dar cred că viețile oamenilor sunt mai importante decât orice număr de voturi”, explică vicepreședintele PNL.

Aduse în discuție sondajele în care PNL pierde procente în fața Partidului Social Democrat, Sebastian Burduja susține că „important este cine se mobilizează în ziua votului”. „Contăm pe electoratul liberal și pe faptul că ne apreciază pentru asumarea de a guverna într-o perioadă în care alții au fugit”, a mai precizat condidatul PNL la alegerile parlamentare.

„Cred că aceste măsuri nu au făcut bine Partidului Național Liberal. Sondajele sunt greu de crezut. Eu cred că ultimele sondaje arată un reviriment al PSD-ului.

Mi-e foarte greu să cred că românii se întorc la această opțiune care, totuși, timp de trei ani de zile a arătat că nu are în vedere interesul românilor, a dat legi în interesul infractorilor și nu a reușit să dezvolte România, deci cred că trebuie să le privim cu prudență.

Este foarte important cine se mobilizează în ziua votului și cred că avem un electorat care va ieși la vot, electoratul liberal.

Contăm pe lucrul acesta. Sunt de fapt foarte mulți români care ne scriu sau pe care i-am întâlnit pe stradă și ne-au spus că ne apreciază din mai multe puncte de vedere: în primul rând pentru că ne-am asumat guvernarea într-un moment foarte greu și alții au fugit de guvernare.

Asta este realitatea, iar în al doilea rând pentru că, într-o criză economică, socială, de sănătate, am ținut totuși lucrurile pe linia de plutire și chiar în raport cu alte state europene, mult mai dezvoltate, România s-a descurcat bine în această pandemie. Pentru nicio clipă nu s-a depășit capacitatea la ATI, de exemplu, ori statele precum Italia și cele din Vest au fost în situații mult mai complicate decât România.

Din punct de vedere economic și fiscal-bugetar, România a stat pe o traiectorie stabilă, deci am reușit să păstrăm rating-ul de țară, am reușit să investim cam toți banii pe care i-am împrumutat în infrastructură.

Nu nu am împrumutat ca să dăm pomeni cum au făcut alte guverne, în speță guvernul PSD.

Într-o perioadă de creștere economică, dânșii s-au împrumutat de multe ori mult mai scump decât am făcut-o noi în această criză, iar în loc să investească în economie, să crească economia românească, au preferat să irosească acei bani pe măsuri de termen scurt care nu au dus la o dezvoltare sustenabilă a țării”, a conchis Sebastian Burduja.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *