Skip to content
Politică

Ultimele mișcări tactice ale PNL pentru răsturnarea guvernului. Ce spune secretarul general al liberalilor

Liberalii își fac ultimele calcule ca motiunea de cenzura împotriva guvernului condus de Victor Ponta să treacă. Marti va fi votata motiunea „Alege între România și Ponta, un premier compromis. Demite-l pe Victor Ponta!” în Parlament și va fi o zi plina din punct de vedere politic.

Presedintele PNL Ilfov, Marian Petrache a fost invitatul de luni seară al jurnalistului de investigație Silviu Manastire în emisiunea „Dosar de politician” de la postul B1Tv unde a vorbit despre ultimele mișcări tactice ale PNL pentru răsturnarea guvernului.

„Referitor la motiunea de cenzura. In fiecare sesiune parlamentara, partidul de opozitie (…) e un subiect pe care il considera de interes pentru ca sa darâme guvernul. Nu se pune problema ca PNL nu isi doreste sa ajunga la putere. Motiunea de cenzura, de data asta, a fost impusa de trimiterea in judecata a premierului Ponta dar eu as spune ca e o motiunea ce priveste moralitatea si integritatea nu numai a premierului, ci a intregului guvern.”, a declarat Marian Petrache.

Secretarul general al PNL a amintit mai multe decizii prin care actuala coaliție de guvernare s- opus proiectelor liberalilor:„(…) votul prin corespondenta, tot de moralitate, ordonanta 55 de transfer a primarilor (…). Zicea domnul Ponta sa transferi bani pe rang de cetateni (…). Deci motiunea priveste moralitatea si integritatea intregului guvern.”

„E cazul acum sa definim pe bune interesul national pentru ca definitia nu poate sa fie a unei persoane sau a unui partid(…) e pentru toti.”, a mai opinat Marian Petrache.

Jurnalistul Florian Bichir, prezent in platourile B1TV, a criticat textul motiunii de cenzura impotriva guvernului Ponta.

Marian Petrache a vorbit și despre o eventuală formare a unei noi majorități în cazul în care guvernul actual va pica: „Este greu de format (…) a unei majoritati. De data asta ne raportam la un caz unic, trimiterea in judecata a unui premier (…). PNL-ul n-a spus ca dupa picarea acestui guvern nu intra in discutie cu UNPR. (…) Eu sunt convins ca discutiile purtate au fost si despre formarea unei noi majoritati. Poate sa faca PNL-ul astazi o majoritate singur? Nu, motiv pentru care este de bun simt sa accepti faptul ca discutiile care vor urma vor fi despre formarea unei noi majoritati.”, a mai opinat Presedintele PNL Ilfov.

2 comentarii la “Ultimele mișcări tactice ale PNL pentru răsturnarea guvernului. Ce spune secretarul general al liberalilor

  1. Mai Petrache, pai daca vorbesti de moralitate si integritate, ce zici tu daca ai face cu Gorghiu o motiune de cenzura… impotriva Parlamentului, si atunci mai stam de vorba …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *