Skip to content
Politică

Ultimele urzeli ale lui Dragnea și Tăriceanu: tic-tac pentru Klaus Iohannis EXCLUSIV SURSE

PSnews.ro vă prezintă în cele ce urmează, detaliile unei întâlniri de taină între liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu și președintele social-democraților, Liviu Dragnea.

Concret: surse din apropierea celor 2 au dezvăluit pentru PSnews.ro că președintele PSD l-a chemat de urgență, miercuri seara, pe Călin Popescu Tăriceanu la sediul PSD din Kiseleff, în jurul orei 20:00, pentru a dezbate ultimele detalii în ceea ce privește OUG pe amnistie și grațiere.

Dragnea, discuții aprinse cu Tăriceanu și Dăncilă

Potrivit acelorași surse, liderul PSD încearca să o convingă pe Viorica Dăncilă ca acest demers să aibă loc înainte de Crăciun, șefa Executivului susținând, însă, că nu este o perioadă oportună. Mai exact, Viorica Dăncilă ar fi avut discuții aprinse cu liderul PSD, căruia i-ar fi spus că nu este de acord ca OUG să fie dată înainte de Crăciun, ci după perioada Sărbătorilor.

Discuții aprinse a avut liderul PSD, miercuri seara, și cu partenerul său de coaliție, Călin Popescu Tăriceanu, care se lasă tot mai greu de ”înduplecat” de varianta lui Liviu Dragnea. E bine de știut, însă, că Tăriceanu este, în spatele ușilor închise ale negocierilor cu Dragnea, un susținător al amnistiei, însă el se încăpățânează să câștige cât mai mult din aceste tratative, forțându-i în permanență mâna lui Dragnea.

Șeful PSD vrea capul lui Iohannis

O altă temă discuției de miercuri seara dintre Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu a fost și întârzierea unui răspuns din partea președintelui Klaus Iohannis privind nominalizările pentru Ministerul Transporturilor și Dezvăltării. Astfel, cei doi au decis că îi va mai da ”câteva zile” șefului de la Cotroceni pentru a lua o decizie, în caz contrar aceștia ar urma să sesizeze CCR.

Amintim că șeful statului anunțase că va lua o hotărâre în acest sens după sărbătorile Centenarului, respectiv după 1 decembrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *