Skip to content
Puterea Știrilor Video

Ultimul clasament al partidelor din România: prăbușire pentru AUR și creștere pentru PNL. Cum reușește PSD să se mențină pe primul loc

colaj PS News

Invitat în studioul Puterea Știrilor, politologul Remus Ștefureac, director INSCOP Research a detaliat ultimul clasament al partidelor din România. Astfel, directorul INSCOP Research a susținut că „PSD se menține în top și este la un nivel de 33-34% încredere, în funcție de anumite momente chiar peste acest nivel”, iar cheia ar reprezenta-o faptul că partidul nu s-a confruntat „cu dificultăți interne majore”. De cealaltă parte, potrivit lui Remus Ștefureac, AUR a scăzut, în premieră, sub pragul de 20% pe care îl depășise și s-a menținut o perioadă de timp, astfel că în acest moment se plasează între 15-17%.

„PSD este partidul cotat pe locul 1 la intenția de vot a românilor. Este urmat de PNL, care a recuperat destul de mult după pierderile succesive de electorat înregistrate de la mijlocul anului trecut până la finalul anului trecut. Stabilizarea politică a României a ajutat PNL. De asemenea, clarificarea la nivelul conducerii – prin alegerea lui Nicolae Ciucă – a stabilizat lucrurile(…).

PSD se menține în top și este la un nivel de 33-34% încredere, în funcție de anumite momente chiar peste acest nivel. E puțin subiectivă această analiză pentru că ține de agenda zilei, care întotdeauna influențează opinia publică. Dar dacă luăm un scor stabil pe termen lung, e o diferență destul de mare între PSD și PNL. PSD nu s-a confruntat cu dificultăți interne majore, are câțiva lideri care stau binișor la capitolul încredere: domnul Rafila, doamna Firea, chiar și domnul Marcel Ciolacu – care este foarte activ în spațiul public și a crescut în ultima perioadă în încredere.

Referitor la AUR, partidul a crescut în ultimele săptămâni, după o perioadă de creștere continuă. AUR a scăzut, în premieră, sub pragul de 20% pe care îl depășise și s-a menținut o perioadă de timp. În acest moment, se plasează între 15-17%. În continuare vorbim de un bazin solid al unui partid care a obținut 9% la alegerile parlamentare, dar evident într-o pierdere. Știrea esențială în acest caz este că, după o perioadă de creștere continuă, s-a inversat acest trend. E un fenomen mai rar pentru partidele care se află în opoziție (…).

Din ce am văzut noi, USR este cumva la cel mai stabilizat partid, la un 10%. Nici nu crește, nici nu scade, a rămas acolo. E în bazinul tradițional al USR. Ei au avut și marea problemă că – în opoziție fiind – și-au ales un președinte de partid într-un congres și după câteva luni l-au dat jos. A fost așa o așteptare față de dl Drulă, însă deocamdată nu este foarte vizibil, nici contextul internațional nu îl ajută foarte mult”, a declarat politologul Remus Ștefureac.

1 comentariu la “Ultimul clasament al partidelor din România: prăbușire pentru AUR și creștere pentru PNL. Cum reușește PSD să se mențină pe primul loc

  1. PSD chiar are bazinul lor de votanti spalati pe creier si ramane acolo la 35% . Dar cine dreaq mai voteaza un PNL care a devenit un partid marxist si USRQI+ tot de stanga si astia , care au numai idei nenorocite pt tara asta care a devenit o colonie . Ba cat de imbecil sa fi sa mai votezi PNL si USRQI+ ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *