Skip to content
Societate

Ultimul sezon din GoT, record de atacuri cibernetice

Featured Video Play Icon

Premiera fiecărui episod din ultimul sezon al seriei Game of Thrones a fost însoțită de un șir lung de atacuri, ce au vizat utilizatorii care încercau să descarce episodul recent lansat, dar primeau, în schimb, malware cu numele respectivului episod, scrie b1.ro.

În acest context, conform Kaspersky Lab, ultimul sezon al serialului ce a înnebunit o lume întreagă a reprezentat apogeul în infracționalitatea cibernetică asociată.

Unele episoade s-au dovedit considerabil mai periculoase decât altele, cel cu numărul 3 însumând cel mai mare număr de încercări detectate de a ataca utilizatorii, cu un vârf de 3.000 de atacuri pe zi, scrie sursa citată.

În ansamblu, după ce au urmărit activitatea malware asociată cu întregul sezon opt, cercetătorii de la Kaspersky Lab au descoperit că numărul mediu, zilnic, de atacuri asupra utilizatorilor care au implicat programe malware deghizate într-un episod din Game of Thrones a fost de aproximativ 300-400. Acest număr a crescut la aproximativ 1.200 în următoarele trei-patru zile după lansarea fiecărui nou episod: o creștere de trei, până la patru ori, a activității malware.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *