Skip to content
Politică

ULTIMUL sondaj înainte de primul tur al prezidențialelor. Schimbări importante în lupta pentru Cotroceni la sfârșit de campanie

Campania electorală ia astăzi sfârșit. Digi24 a prezentat joi seară ultimul sondaj realizat de IRES, casă de sondare coordonată de Vasile Dâncu.

Sondajul IRES a fost realizat telefonic, pe 29 octombrie, pe un eşantion de 1194 de subiecţi.

Confor acestui sondaj IRES, candidatul PSD la Prezidențiale, Victor Ponta se află în topul preferințelor la vot cu 41%, urmat de Klaus Iohannis cu 30%. Locul trei este ocupat de candidatul PMP, Elena Udrea, cu 7%.

În continuare, arată datele IRES, principalii doi competitori sunt Victor Ponta şi Klaus Iohannis, la distanţă mare de ceilalţi candidaţi.

65 la sută dintre românii cu drept de vot chestionaţi de operatorii IRES spun că vor merge la urne duminică. Doar 14 procente declară că nu au de gând să voteze în primul tur.

Datele IRES arată că în continuare pe primele două locuri la intenţia de vot se află candidaţii principalelor formaţiuni politice: Victor Ponta şi Klaus Iohannis. 41 la sută pentru candidatul alianţei PSD-UNPR-PC , faţă de 30 la sută pentru reprezentantul PNL-PDL.

Pe locul al treilea, în topul preferinţelor românilor contactaţi de operatorii IRES se află Elena Udrea, cu 7 la sută, depăşind-o pe Monica Macovei la un procent.

 Intenţia de vot:

Victor Ponta 41%

Klaus Iohannis 30%

Elena Udrea 7%

Monica Macovei 6%

Călin Popescu Tăriceanu 6%

Kelemen Hunor 3%

Corneliu Vadim Tudor 3%

Teodor Meleşacanu 2%

Dan Diaconescu 2%

Credeţi că V. Ponta a fost ofiţer acoperit?

Nu 45%

Da 28%

Nu ştiu 25%

Nu răspund 3%

Credeţi că Klaus Iohannis a dobândit case în mod ilegal?

Da 38%

Nu 34%

Nu ştiu 26%

Nu răspund 2%

 Știți vreun slogan al unui candidat?

Nu 68%

Da 32%

Ați auzit de sloganul lui Victor Ponta: „Presedintele care unește”?

Da 65%

Nu 35%

 Ati auzit de sloganul lui Klaus Iohannis: „România lucrului bine făcut”?

Da 72%

Nu 28%

 Ați auzit de sloganul Elenei Udrea: „România frumoasa”?

Da 60%

Nu 39%

Nu raspund 1%

 De ce anume aţi ţinut cont în alegerea candidatului?

Personalitatea 85%

Programul 69%

Vreau să nu iasă altcineva 51%

Partidul care îl susţine 47%

Sloganul candidatului 43%

Cunoştinţele/Familia votează la fel 34%

Altele 10%

4 comentarii la “ULTIMUL sondaj înainte de primul tur al prezidențialelor. Schimbări importante în lupta pentru Cotroceni la sfârșit de campanie

  1. Daca candidatul stangii , intra fara probleme in turul II– pe partea dreapta pot apare surprize cu tradari de ultim moment intre PNL (Tariceanu ) si PDL ( M MACOVEI ) . Daca TARICEANU spera ca electoratul dur liberal sa se lepede de MARIONETA—– M MACOVEI–ajutata de SPIRALA COSMICA si motociclistii din baruri , plus electoratul ELENEI UDREA–sa dea marea lovitura . Cred ca aparitia publica a TATUCULUI—are acest scop .

  2. Din pacate stanga nu are nici un candidat. Ponta NU ESTE de stanga chiar daca asa se prezinta el. Din pacate nu mai exista nici un partid de stanga in Romania (excludem extremistii din toate directiile stanga / dreapta). Noi avem acum doar partide de centru si de dreapta. In lipsa de altceva mai bun – din grija PSD si Ion Iliescu de 25 de ani – acel centru este denumit stanga. Aceasta abordare este complet gresita si este motivul pentru care am ajuns in situatia in care suntem. De asta inca avem in sondaj 51% care spun ca voteaza pentru ca „vreau sa nu iasa altcineva”.

  3. Deci, eu vad sondajul asta cam asa : partea pesedista a IRES (Dancu) a avut grija de Ponta, de procentele si sloganul lui, partea udrista (consilierul lui Udrea) din IRES a avut grija de Udrea, de procentele si sloganul ei. Restul candidatilor nu conteaza pentru astia. Vai mama ei de deontologie profesionala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *