Skip to content
Politică

Uluială în PNL: Mihai Voicu, renegat de propriul electorat

observator.tv

Citiți în cele ce urmează despre un motiv de uluială în Partidul Național Liberal: deputatul PNL Mihai Voicu se vede renegat de către propriul electorat.

Este vorba despre biroul de presă al organizației PNL Italia, care a emis un comunicat în care pur și simplu îl desființează pe parlamentarul ales să îi reprezinte pe românii din străinătate, scrie Gazeta Românească. Concret, liberalii români din peninsulă solicită conducerii de la București retragerea sprijinului politic acordat deputatului Voicu, argumentând că acesta „nu este o figură politică cunoscută membrilor PNL Italia”. Mai mult: Mișu Voicu este acuzat de o „influență neinspirată și nefastă” asupra organizației liberale din țara mediteraneană.

Iată textul integral al comunicatului PNL Italia:

„In urma contestarii alegerilor interne organizate la Bologna pe 25 martie a.c., contestatie depusa la Curtea de Arbitraj si Onoare a Partidului National Liberal- admisa, judecata si acceptata de catre aceasta ca fiind valida- l Valentin Fagarasian, unicul  presedinte interimar validat prin decizie interna a conducerii PNL Diaspora, impreuna cu secretarul general, Ovidiu Burdusa, au dispus organizarea unei noi runde de alegeri la Roma, in data de 26 aprilie a.c.  A fost ales in mod democratic si statutar noul birou de conducere al PNL Italia. Mentionam ca pe adresa de corespondenta oficiala a PNL Italia nu am primit nicio alta contestatie referitoare la componenta noului birou si subliniem faptul ca termenul statutar in care aceasta putea fi trimisa a expirat. Nu vom accepta contestatii ulterioare termenelor stabilite prin statut sau nemultumiri exprimate tardiv. Le vom considera nule si vom actiona impotriva lor pe cale legala.

Biroul de conducere al PNL Diaspora a decis prin vot unanim liber exprimat retragerea sprijinului politic acordat deputatului liberal de Diaspora, Mihai Voicu!

Motivatia noastra are valenta dubla: deputatul Mihai Voicu nu este o figura politica cunoscuta membrilor PNL Italia. Nu ne-a fost cunoscut ca politician activ, aflat in directa legatura cu noi sau cu comunitatea romaneasca din Italia, nici inainte de alegerile parlamentare din 2016 si nu ne-a devenit cunoscut nici dupa ce a ocupat prima pozitie pe lista Partidului National Liberal la Camera Deputatilor, pozitie pentru care membri PNL Italia nu au fost chemati niciodata sa voteze si care i-a conferit lui Mihai Voicu un loc in Parlamentul Romaniei.  A doua valenta a refuzului nostru de a-i acorda sprijin politic deputatului Mihai Voicu este de natura subiectiva: consideram ca multe dintre problemele aparute in organizatia noastra dupa alegerile parlamentare se datoreaza influentei neinspirate si nefaste a deputatului Mihai Voicu, om politic experimentat si abil manuitor al reglementarilor interne, in asa maniera incat sa-si asigure facilitati politice proprii, aspect pe care il dezavuam”.

1 comentariu la “Uluială în PNL: Mihai Voicu, renegat de propriul electorat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *