Skip to content
Politică

Uluială în PNL: Un novice liberal ridică glasul la Daniel Zamfir

wowbiz.ro
" "

Un novice al Partidului Național Liberal (PNL) ridică glasul la singurul liberal care mai menține vie opoziția în România.

Mai exact, secretarul general al PNL, Robert Sighiartau, căci despre el este vorba, a precizat ca initiativa legislativa a senatorului liberal Daniel Zamfir prin care se limiteaza dobanzile cu care bancile dau credite nu reprezinta partidul, fiind o initiativa „contrara economiei pe piata liberala”. Sighiartau a adaugat, pentru Hotnews.ro, ca la sedinta conducerii PNL va avea loc o discutie despre initativele lui Zamfir.

" "
" "

„Plafonarea dobanzilor la creditele bancare este o initiativa populista si contrara economiei de piata libera. O astfel de masura ii afecteaza, pana la urma, exact pe cei pe care pretinde ca ii apara ¬ firmele private si romanii. Este o initiativa impotriva spiritului si valorilor liberale si nu reprezinta Partidul National Liberal”, a reactionat Sighiartau vineri, pe pagina sa de Facebook.

„O sa avem o discutie saptamana viitoare in sedinta Biroului Executiv despre initiativele domnului Zamfir”, a adaugat el pentru HotNews.ro, intrebat daca ar putea exista sanctiuni.

Amintim că Daniel Zamfir este autorul unor proiecte precum darea in plata sau legea conversiei, și cel care a depus un proiect legislativ prin care se plafoneaza dbanzile cu care bancile dau credite la 2.62% (dobanda formata din dobanda-cheie a BNR de 1.75% plus o marja maxima de inca 50% din dobanda de politica monetara).

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *