Skip to content
Politică

Uluitor! Motivul pentru care nu se construiesc autostrăzi în România

observator.tv

Adevăratul motiv pentru care nu se construiesc autostrăzi în România, a ieșit la iveală!

Potrivit studiului de fezabilitate din care a publicat extrase capital.ro, proiectul autostrăzii Sibiu-Piteşti s-a împotmolit din cauza reptilelor, amfibienilor, gândacilor şi a unor specii de păsări.

Pe traseul autostrăzii Sibiu-Piteşti, în lungime de circa 120 km, conform studiului de fezabilitate, au fost identificate mai multe specii de reptile, zeci de specii de amfibinei şi peste 100 de specii de păsări, după cum scrie capital.ro.

Însă, pentru toate aceste vieţuitoare, Ministerul Transporturilor, prin Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii, trebuie să creeze anumite condiţii de protecţie şi conservare. „Patru specii de inters comunitar necesită desemnarea ariilor speciale de consevare, 11 specii de interes comunitar necesită protecţie strictă, 5 specii de interes naţional necesită protecţie strică, 10 specii vulnerabile, 6 aproape ameninţate şi 12 specii strict protejate”, arată datele din studiul de fezabilitate.

„După povestea cu urşii (n.r. – urme de urs şi lilieci s-au descoperit pe aliniamentul autostrăzii Lugoj-Deva), acum trebuie să stabilim ce condiţii şi metode de protecţie trebuie să asigurăm speciilor de amfibieni, reptile şi păsări de pe aliniamentul autostrăzii Sibiu-Piteşti. Depinde de amploare, depinde de familii, depinde de exemplare. Dacă avem cazuri izolate, atunci avem grijă să fie mutate”, au declarat reprezentanţi ai Ministerului Transporturilor, pentru sursa citată.

Pe zona studiate unde s-a stabilit că va trece autostrada Sibiu-Piteşti s-au descoperit 120 de specii de păsări din care:

19 specii de păsări a căror conservare necesită desemnarea ariilor de protecţie specială avifaunistică

29 specii de păsări de interes naţional care necesită protecţie strictă

9 specii vulnerabile, 4 periclitate şi două critic periclitate

74 specii de păsări strict protejate şi 37 de specii protejate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *