Skip to content
Politică

Umbra lui Hrebenciuc încă bântuie Parlamentul. Fosta lui secretară, în cărţi pentru o funcţie consistentă EXCLUSIV SURSE

Umbra lui Viorel Hrebenciuc (ex-vicepreşedinte PSD al Camerei Deputaţilor) încă bântuie Parlamentul. Fosta lui secretară s-ar afla în cărţi pentru o funcţie consistentă.

Surse politice au declarat, miercuri, pentru PSnews.ro, că este vorba despre actuala şefă de la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului (ONRC), Silvia Mihalcea, care a devenit cunoscută în presă în urmă cu cel puţin şapte ani, când lucra ca secretară la cabinetul lui Hrebenciuc.

Astfel, potrivit surselor noastre, Mihalcea va fi numită, acum, secretar general adjunct al Camerei Deputaţilor. Astfel de numiri sunt făcute de către Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor, la propunerea preşedintelui acestui for legislativ.

În toamna anului 2014, când DNA a făcut reţineri şi arestări în dosarul lui Viorel Hrebenciuc, în presă au apărut stenograme în care era menţionat inclusiv prenumele Silviei Mihalcea (foto jos), de la ONRC. Mai precis, conform evz.ro, generalul (r) Dumitru Iliescu ar fi intervenit pe lângă Viorel Hrebenciuc pentru a reveni în posesia unei firme. În acest sens, generalul avea nevoie de o înregistrare la Registrul Comerțului, instituție condusă de Silvia Mihalcea, fosta secretară a lui Hrebenciuc. Firma Agenția Română de Securitate trebuia înregistrată pe numele lui Iliescu după ce adevărații asociați, nepoata și soțul ei, au refuzat să-i restituie acțiunile.

Silvia Mihalcea (foto: evz.ro)

Redăm mai jos discuţia din stenogramele DNA, dintre Hrebenciuc şi Iliescu:

Viorel Hrebenciuc: La Registru e fata mea.

Dumitru Iliescu: Cine?

Hrebenciuc: Silvia.

Iliescu: Nu ştiam.

Hrebenciuc: Păi, nu a fost la cabinet la mine zece ani? E foarte bună. Vă ştie ea, nu trebuie să o cunoaşteţi.

Iliescu: Daţi-mi şi mie numărul ei. Nu mă duc eu, trimit pe cineva (…)

Hrebenciuc: Nici Andreea nu răspunde. Mă sună ele. Cât stăm noi de vorbă, mă sună una din ele. Poate o fi plecată, se mărită și ea acum. În sfârșit, mă sună ele.

Iliescu: Și am luat toate măsurile necesare, am blocat tot peste tot, în fine. Sunt într-o situație destul de delicată, pentru că, fiind în familie, mai cunoaște …

Hrebenciuc: Mă sună Silvia. (Vorbește la telefon: „Ce faci, Silvia? Ești în vacanță, ce-i cu tine? Dar unde ești? Aaa, nu ai fost în concediu? Când e nunta, Silvia? A, mai e timp. O să te caute din partea mea… Pa, pa!”) Era la Asirom, telefonul era în geantă, ca la femei”.

În decembrie 2015, jurnalistul Silviu Mănăstire prezenta mai multe detalii despre Silvia Mihalcea.

„Două numiri de politruci PSD-iști în funcții cheie din ministerul Justiției atrag flagrant atenția. O anume Silvia Mihalcea a fost numită director general al Oficiului Național al Registrului Comerțului. (…) Silvia Mihalcea a fost plantată de Victor Ponta la conducerea importantului Oficiu al Registrului Comerțului, după ce timp de zece ani a fost «fata de la secretariatul lui Viorel Hrebenciuc». De unde știm asta: din înregistrările unui dosar de corupție în care Hrebenciuc îi spunea generalului Mitică Iliescu că rezolvă orice la Registrul Comerțului pentru că «șefa acolo este fata lui Silvia». Nu întâmplător, Silvia Mihalcea mai este poreclită în PSD drept «blonda lui Hrebe». Totuși, Silvia Mihalcea de la Registru nu este numai fata lui Hrebenciuc, ci și fiica prim-procurorului șef al Parchetului de la Brăila, un mare șmecher local, amic evident cu Hrebenciuc.

După ce zece ani a «secretariat» pentru Hrebenciuc, această Silvia Mihalcea a devenit una din șefele organizației de femei a PSD. Din poziția de șefă a Registrului Comerțului din subordinea ministerului Justiției, Mihalcea are acces în tot sistemul național de înregistrare și evidență al firmelor din România. Și mai grav este că Silvia Mihalcea a bulversat Registrul Comerțului prin epurări”, relata atunci Mănăstire, conform b1.ro.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *