Skip to content
Politică

„UMF ‘Carol Davila’, exemplu pentru organizarea unei admiteri cu prezenţă fizică”. Ce a declarat Cîmpeanu despre admitere

Facebook/UMF "Carol Davila" Bucuresti

Universitatea de Medicină şi Farmacie ‘Carol Davila’ reprezintă un exemplu pentru modul în care a organizat un examen de admitere cu prezenţă fizică, a declarat, duminică, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

„Este o plăcere să fim alături de viitorii medici, aşa cum şi Universitatea de Medicină şi Farmacie ‘Carol Davila’ a fost alături de autorităţi pe toată perioada crizei sanitare. (…)

Este o universitate care a tocmai ce înfiinţat un institut de genomică, este o universitate care tocmai ce a semnat un acord cu Banca Europeană de Investiţii pentru o finanţare de 24 de milioane de euro, jumătate din totalul finanţării prin care universitatea îşi va dezvolta infrastructura.

Este o universitate care înţelege foarte bine nevoia de digitalizare şi nevoia de adecvare a profesiei de medic la noile evoluţii din societate şi din tehnologie, în mod deosebit, la noile condiţii impuse de criza sanitară pe care o traversăm„, a afirmat Cîmpeanu, la conferinţa de presă organizată cu ocazia susţinerii examenului de admitere la UMF.

Potrivit ministrului, UMF ‘Carol Davila’ este un exemplu de urmat din perspectivă academică, din perspectiva cercetării ştiinţifice şi, nu în ultimul rând, din perspectivă managerială.

„Nu este deloc simplu să organizezi un concurs de admitere, sunt 3.000 de viitori studenţi, să sperăm, sunt 1.269 de locuri scoase la concurs, trei sferturi sunt locuri bugetate, iar un sfert sunt locuri cu taxă. (…)

Este o provocare organizarea unui examen de admitere cu prezenţă fizică. Este un exemplu pentru toate celelalte universităţi care au declarat că-şi doresc deschiderea cursurilor cu prezenţă fizică în luna octombrie a acestui an„, a spus el.

Rectorul UMF ‘Carol Davila’, Viorel Jinga, a precizat că rezultatele examenului scris vor fi primite de candidaţi pe loc.

Este o grilă care se corectează, se scanează şi un candidat pleacă, deja, cu rezultatul examenului imediat ce părăseşte Romexpo. Domnul ministru propunea, la un moment dat, pentru examenele viitoare, să folosească o formulă asemănătoare, este foarte rapidă, obiectivă şi se ajunge la rezultat imediat după ce se termină concursul„, a explicat Jinga.

Potrivit acestuia, pentru modulul de limbă engleză, adresat străinilor, unde admiterea se va face pe baza dosarelor, a mediilor de Bacalaureat şi a notelor la biologie, chimie şi fizică, sunt 300 de locuri, pentru care s-au înscris până la acest moment 450 de candidaţi, urmând ca săptămâna viitoare să fie anunţat numărul final al acestora, când se va termina procesul de înscriere.

Examenul de admitere la studiile de licenţă din cadrul UMF „Carol Davila” în domeniile Medicină, Medicină dentară şi Farmacie, precum şi la Facultatea de Moaşe şi Asistenţă Medicală se desfăşoară, duminică, începând cu ora 9,00, în mai multe spaţii din Capitală.

Cei 3.427 de candidaţi înscrişi pentru ocuparea celor 1.629 de locuri scoase la concurs la facultăţile de Medicină şi Medicină dentară susţin examenul de admitere în spaţiile special amenajate din cadrul Complexului Expoziţional Romexpo (pavilioanele B1 şi B2), în timp ce pentru susţinea examenului de admitere la Facultatea de Farmacie şi la FMAM, organizatorii le-au pus la dispoziţie candidaţilor spaţiile din cadrul Facultăţii de Farmacie, respectiv cele din Palatul Facultăţii de Medicină din Bucureşti.

1 comentariu la “„UMF ‘Carol Davila’, exemplu pentru organizarea unei admiteri cu prezenţă fizică”. Ce a declarat Cîmpeanu despre admitere

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *