Skip to content
Magazin

Un actor care a jucat într-un film cu mafioți a fost înjunghiat la Napoli

Un tânăr actor de 18 ani care a interpretat rolul unui infractor adolescent din Napoli într-un film adaptat după un roman publicat de Roberto Saviano a fost rănit cu lovituri de cuţit în acest oraş din sudul Italiei, au anunţat luni companii mass-media italiene, citate de AFP.

Ucraineanul Artem Tkachuk a interpretat un membru al unei bande şi dealer de droguri în filmul „Piranhas” („La paranza dei bambini”), adaptat pe baza romanului eponim publicat de jurnalistul şi scriitorul Roberto Saviano, celebru pentru investigaţiile sale despre mafia napolitană, Camorra, anunță agerpres.ro.

" "

Artem Tkachuk a fost atacat săptămâna trecută de membrii uneia dintre bandele de tineri delincvenţi din Napoli, denumite „baby-gangs”, în momentul în care se îndrepta spre locuinţa lui, spre dimineaţă, după o petrecere, însoţit de un prieten.

Actorul a fost înjunghiat de două ori, iar prietenul lui a fost bătut, însă vieţile lor nu sunt în pericol.

Poliţia analizează, printre alte ipoteze, teoria potrivit căreia tânărul ucrainean ar fi putut fi agresat pentru rolul jucat în filmul „Piranhas”, care a câştigat Ursul de Argint pentru cel mai bun scenariu la ediţia din acest an a Festivalului de la Berlin.

Pentru a lupta împotriva fenomenului social provocat de „baby-gangs”, Liga, partidul de extrema dreaptă aflat la putere în Italia, susţine un proiect de lege ce vizează scăderea de la 14 la 12 ani a vârstei ce atrage urmărire penală în Italia.

Potrivit Observatorului naţional pentru copii şi adolescenţi, aproximativ 6,5% din totalul tinerilor din Napoli fac parte din astfel de „baby-gangs”.

Roberto Saviano, un scriitor angajat în lupta contra mafiei, trăieşte sub protecţia armatei italiene după publicarea bestsellerului său internaţional „Gomorra”, în 2006.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *