Skip to content
Politică

Un actor cu două Oscaruri laudă românii din Londra

youtube.com

Un actor care, în lunga sa carieră de până acum, a fost distins cu două premii Oscar laudă românii pe care i-a văzut muncind în Londra.

Într-un interviu acordat, luni, pentru CNN, actorul Michael Douglas (72 de ani) a vorbit despre viaţa şi cariera tatălui său, Kirk Douglas (care va împlini 100 de ani pe 9 decembrie). Starul hollywoodian a abordat chestiunea imigraţiei şi a spus că, în timpul unei plimbări prin Londra, a trecut pe lângă multe clădiri aflate în construcţie, în care a auzit vorbindu-se „doar în limba română”, scrie News.ro.

„Mă plimbam prin Londra ieri dimineaţă, erau şantiere de construcţii ici şi colo, am auzit vorbindu-se doar în limba română. Există mulţi imigranţi care fac munci pe care mulţi dintre cetăţenii unei ţări aleg să nu le facă. Aceasta este o chestiune la care tatăl meu ţine foarte mult, pentru că îi aduce aminte de propriile lui rădăcini. Avem tendinţa de a uita că noi, cei de aici, din Statele Unite, suntem cu toţii imigranţi”, a mai spus Michael Douglas.

Michael Douglas, născut pe 25 decembrie 1944, s-a remarcat mai întâi în televiziune, graţie rolului pe care l-a interpretat în serialul poliţist ”Străzile din San Francisco”. A câştigat un premiu Oscar în 1976, în calitate de producător al filmului ”Zbor deasupra unui cuib de cuci”, şi un alt premiu al Academiei Americane de Film, în 1988, pentru rolul principal pe care l-a interpretat în filmul ”Wall Street”. A jucat în peste 55 de filme, lungmetraje artistice şi de televiziune, între care ”Atracţie fatală” (1987), de Adrian Lyne, ”Wall Street” (1987), de Oliver Stone, ”Instinct primar” (1992), de Paul Verhoeven, ”Wonder boys” (2000), de Curtis Hanson, şi ”It runs in the family” (2003), de Fred Schepisi, unde joacă alături de tatăl şi mama sa şi de unul dintre fii, Cameron.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *