Skip to content
Cultura Societate

Un adăpost antiaerian din mijlocul Bucureştiului devine galerie de artă pentru o săptămână

adevaru.ro

Galeria de artă Go Contemporary prezintă vernisajul expoziţiei de pictură si instalaţie a Adrianei Florea Băloiu „Somewhere near the fake future”, curatoriată de Ioana Mîţu, ce va avea loc joi, 31 octombrie 2019, orele 18.00-21.00, în clădirea The Landmark (str. Constantin Daniel, nr. 11). Expoziţia poate fi vizitată între 31 octombrie şi 10 noiembrie 2019.

La 30 de metri sub pământ, într-un spaţiu menit ca adăpost contra calamităţilor, galeria de artă Go Contemporary, lansată în Bucureşti în urmă cu patru ani, va expune pentru o săptămână un solo show al artistei contemporane Adriana Florea Băloiu, curator Ioana Mîţu.

Conform organizatorilor, „expoziţia Somewhere near the fake future va cuprinde pictură pe pânză şi instalaţii ce vorbesc despre trăirile artistului în lumea modernă, despre încercarea de a se adapta, despre eşec şi revenire, într-un limbaj poetic, minimalist, care pulsează în acelaşi timp prin nuanţe vii de culoare şi tuşe impulsive”.

Urmărindu-i traseul, artista a trecut de la săpături arheologice în subconştient, traduse prin expresie pură în expoziţia In the subconscious lab, la invocarea copilăriei, ca cea mai frumoasă şi totuşi conflictuală parte a vieţii sale, în lucrările performative din Adinuţa and the stuffed bear. A urmat sintetizarea în mediul digital, în expoziţii ca Rhinoceritis şi Recipes incubator. Trecerea din mediul material în cel digital a însemnat un pas în spate pentru o privire de ansamblu. O trecere de la gestualism la minimalism”, spune Ioana Mîţu, curatorul expoziţiei, citată de adevarul.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *