Un afacerist din Ungaria și-a deschis aeroport în Harghita

Unul dintre cei mai bogați oameni de afaceri din Ungaria și-a inaugurat aeroportul de la Remetea, județul Harghita. Ieri, 17 iulie, un avion al companiei aeriene Aeroexpress, care zboară regulat între Budapesta și Cluj-Napoca, a aterizat pe aeroportul privat din comună.

Zborul de ieri, 17 iulie, a fost unul de test. Zborurile comerciale, cu o frecvență zilnică, ar putea începe de anul viitor, potrivit publicației Szekelyhon.ro.

Aeronava cu 30 de oameni la bord a ajuns la Remetea, după ce controlul la frontieră s-a făcut la aeroportul din Cluj-Napoca, astfel că pasagerii au ajuns în Harghita la o oră și jumătate de la plecare.

Pentru moment, avionul trebuie să aterizeze la Cluj-Napoca, Arad sau Târgu Mureș pentru controlul de frontieră, însă odată cu intrarea României în Schengen, timpul va fi scurtat.

„De anul viitor, sunt în plan două zboruri zilnice între Remetea și Budapesta. Unul pentru a transporta angajații companiilor noastre, al doilea urmând să asigure transportul pasagerilor obișnuiți”, a spus Attila Balázs.

Născut la Remetea, Balázs este unul dintre bogații Ungariei, cu o avere estimată la peste 80 de milioane de euro. 80% din forța de muncă din companiile sale este atrasă din regiune.

Aeroportul va avea indicativul LRHR.

Sursa: economica.net.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: