Skip to content
Societate Vrancea

Un al doilea cutremur de 3 grade pe Richter, în Vrancea

obiectivbr.ro

Un nou cutremur cu magnitudinea 3 pe scara Richter s-a produs vineri dimineaţa, la ora locală 8:55, în zona seismică Vrancea, judeţul Buzău, după unul similar care a avut loc în urmă cu aproximativ cinci ore şi jumătate, dar în judeţul Vrancea, potrivit Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Seismul a avut loc la o adâncime de 150 de kilometri şi s-a resimţit în apropierea oraşelor: Nehoiu (32 km), Covasna (41 km), Întorsura Buzăului (52 km), Târgu Secuiesc (53 km) şi Slănic-Moldova (57 km).

Seismologii ar putea revizui magnitudinea acestui cutremur în condiţiile în care acesta a fost localizat automat.

De la începutul lunii septembrie şi până în prezent, în România au avut loc cinci seisme, cu magnitudini cuprinse între 2 şi 4,5, scrie agerpres.ro.

Cutremurul cu magnitudinea de 4,5 pe scara Richter a avut loc marţi, 3 septembrie în zona seismică Vrancea, dar în judeţul Buzău, fiind însă cel mai mare seism produs anul acesta în ţara noastră.

În 2018, în data de 28 octombrie, a avut loc un seism de 5,8 pe Richter în judeţul Buzău, mişcarea tectonică fiind resimţită şi la Bucureşti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *