Netanyahu ameninţă Libanul cu ”distrugeri” ca în Fâşia Gaza

Sursa foto: YouTube/ captura video
Premierul israelian Benjamin Netanyahu le-a cerut marţi libanezilor să-şi „salveze” ţara eliberând-o „de Hezbollah”, ameninţând că în caz contrar ţara va avea acceaşi soartă ca Fâşia Gaza, relatează AFP.
„Aveţi o ocazie de a salva Libanul înainte ca acesta să se cufunde în abisul unui război lung care va provoca distrugeri şi suferinţe precum cele pe care le vedem în Gaza”, a declarat premierul Netanyahu într-un videoclip în limba engleză adresat libanezilor.
„Vă spun, libanezi: eliberaţi-vă ţara de Hezbollah pentru ca acest război să se poată termina”, a adăugat el, referindu-se la mişcarea islamistă libaneză împotriva căreia Israelul a lansat o ofensivă terestră la 30 septembrie în sudul Libanului, după o campanie de lovituri aeriene şi bombardamente în a doua jumătate a lunii septembrie.
„Am eliminat mii de terorişti, între care (Hassan) Nasrallah (liderul Hezbollah ucis pe 27 septembrie într-o lovitură israeliană în suburbiile de sud ale Beirutului, n. red.) şi pe înlocuitorul lui Nasrallah şi pe înlocuitorul înlocuitorului acestuia”, a afirmat Netanyahu în acest mesaj video fără a furniza nume.
Sâmbătă, un oficial Hezbollah a declarat pentru AFP că contactul cu Hachem Safieddine, care urma să-i succeadă lui Hassan Nasrallah la conducerea Hezbollah, a fost „pierdut” de la loviturile israeliene lansate lângă Beirut cu o zi înainte.
Hezbollah a deschis un front împotriva Israelului pe 8 octombrie, a doua zi după atacul sângeros şi fără precedent al Hamas pe teritoriul israelian care a declanşat războiul în curs în Fâşia Gaza, devastată de un an de represalii militare israeliene împotriva mişcării islamiste palestiniene şi de o criză umanitară acută, notează AFP.
Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: