Un an fără tenis. Mărturiile Simonei Halep

sursa foto: twitter-wimbledon
Sursa foto: Twitter / Wimbledon

Simona Halep (31 de ani) a fost în centrul atenției, în ultimul an, pentru problemele pe care le-a avut după ce a fost depistată pozitiv la New York, cu ocazia US Open 2022. Ultima partidă în circuitul WTA a Simonei datează din 29 august 2022, iar acum constănțeanca a ajuns să stea în prim-plan, nu datorită rezultatelor sportive, ci din cauza unui subiect nedorit care i-a și „pătat“ reputația. De aceea „Simo“ se luptă acum, în primul rând, pentru a-și recâștiga credibilitatea în lumea tenisului, dovedind că n-a fost o trișoare.

De când a început această poveste, presa a pus lupa pe Simona cam dintr-un singur motiv: să afle cât mai multe detalii despre dosarul și apărarea ei. Foarte puțini jurnaliști s-au gândit, în schimb, la omul Simona Halep, precizează jurnaliștii de la „Adevărul“, arătând că au fost singura publicație care a abordat cazul Halep și din această perspectivă.

Acum, Dragoș Suciu (jurnalist și comentator Eurosport) a avut, la rândul său, inspirația de a vorbi cu Simona despre acest aspect, notează Adevărul. iar răspunsul oferit desportiva de 31 de ani demonstrează că, uneori, uităm cu toții complet de presiunea emoțională care apasă pe sportivii de performanță. Probabil, de aceea, șeful antidopingului american (USADA), Travis Tygart, a spus, recent, că în viziunea sa greșim enorm, când punem un sportiv la zid, imediat cum acesta pică un test, fără să-i oferim șansa de a-și demonstra nevinovăția.

„A fost un an extrem de greu, cu multe stări de anxietate, cu multe nopți nedormite. Mi s-a părut foarte nedrept, la început nu am știut cum să gestionez situația. Acum am acceptat că poate fi ghinionul carierei mele. Important e să fiu puternică, să privesc pozitiv în față, să mă gândesc că sunt sănătoasă și că va veni verdictul pentru mine”, a spus Simona Halep în interviul acordat de curând.

Autor

  • Susana Pletea

    Are o experiență de peste 25 de ani în presa românească. Și-a început cariera în radio, a continuat cu presă scrisă (reviste) și acum este parte din echipa PSNews. Bun comunicator, pasionată de cuvântul spus sau scris, are o aplecare spre natura umană și literatură fantastică. Pledează vinovată de curiozitate și entuziasm.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: