Skip to content
Justitie

Un angajat român a câștigat definitiv un proces de hărțuire morală. Retailerul Kaufland, obligat să-l reangajeze și să achite daune morale

Un fost angajat al retailerului german Kaufland din România a obținut în instanță, în urma unei decizii definitive, anularea deciziei de concediere, reangajarea pe post, plata tuturor drepturilor salariale, a cheltuielilor de judecată și despăgubiri morale de 10.000 lei pentru „reala suferință fizică” invocată ca fiind generată de către fostul angajator în ultimele 12 luni ale contractului de muncă, relevă date analizate de Profit.ro.

Într-o primă fază, Tribunalul București a admis, în iulie 2021, cererea fostului angajat Kaufland. Instanța a motivat hotărârea prin faptul că retailerul nu a respectat termenului de preaviz în privința deciziei de concediere. Kaufland România a făcut apel, dar magistrații au respins acum cererea, hotărârea fiind definitivă.

Având în vedere că modalitatea în care s-au desfășurat raporturile de muncă dintre părți a produs o reală suferință psihică reclamantului, acesta stând într-o stare de incertitudine cu privire la existența locului de muncă aproximativ un an, Tribunalul apreciază că este întemeiat în parte capătul de cerere privind acordarea daunelor morale, motiv pentru care va obliga pârâta să plătească reclamantului suma de 10.000 lei cu titlu de despăgubiri morale, sumă considerată ca fiind proporționala cu prejudiciul moral cauzat acestuia„, se arată în motivarea Tribunalului București.

Fostul angajat Kaufland a cerut daune morale de 100.000 lei.

Prin cererea înaintată instanței, reclamantul, care conducea un departament, a afirmat că a fost anunțat de către doi directori superiori, în februarie 2020, că „a fost ales să părăsească echipa ca urmare a deciziei companiei de a modifica structura departamentului”.

Angajatorul i-a oferit poziția de șef adjunct magazin, dar reclamantul a refuzat propunerea pe motiv că „nu corespunde experienței și expertizei dobândite, presupune un nivel salarial considerabil redus față de poziția deținută în prezent și condiții de lucru mult diferite, inferioare condițiilor și drepturilor câștigate prin anii de muncă de până atunci, plus că activitatea specifică respectivei poziții nu se potrivește profilului său”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *