Skip to content
Societate

Un anume Lucian Pahonțu a publicat o carte plagiată. Șeful SPP neagă, însă, că el ar fi autorul

Un curs universitar cu titlul “Comunicare și relații publice”, sub semnătura Lucian Pahonțu, a fost publicat la Editura Sitech din Craiova în anul 2011. Este un plagiat evident! Directorul Serviciului de Protecție și Pază (SPP) neagă, pentru ”Libertatea”, că el ar fi scris această carte.

„Totuși, în același an și la aceeași mică editură craioveană, numele de Lucian Pahonțu apare pe o altă carte, semnată împreună cu alți trei autori din cadrul Academiei de Poliție, printre care și rectorul urmărit penal. Unul dintre autori, conf. univ. dr. Ciprian Constantin, confirmă că omul alături de care a semnat această a doua carte este șeful SPP”, potrivit Libertatea.

O carte misterioasă apare pe site-ul Bibliotecii Naționale: “Comunicare și relații publice”. Semnatarul se numește Lucian Pahonțu. Prezentat ca un curs universitar, volumul despre comunicare nu apare în CV-ul oficial al șefului SPP. De altfel, șeful SPP nu are studii în domeniul comunicării ca să poată ține acest curs.

Generalul Pahonțu a absolvit Facultatea de Arme Întrunite din cadrul Universității Naționale de Apărare ”Carol I”.

„Căutând pe net activitatea sa academică, îl găsim pe Lucian Pahonțu semnând un articol despre operațiunile forțelor terestre, împreună cu celebrul general plagiator Gabriel Oprea, în Revista Jandarmeriei, în anul 2002”, notează Libertatea.

Cartea cu autor numit, dar ținut la secret Cum lipsesc informații esențiale despre autor, volumul “Comunicare și relații publice” arată ca un manual fantomatic. Singura dovadă că această carte ar putea aparține generalului Lucian Pahonțu este semnătura de pe prima copertă, dar la finalul cărții sau în interiorul ei, nu există nici un CV sau note biografice despre autor.

Puteți citi articolul integral pe libertatea.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *