Un atac cibernetic a paralizat timp de câteva ore cea mai mare bancă din lume

Atac Cibernetic
Sursa foto: Freepik

Unitatea americană a Industrial & Commercial Bank of China a fost afectată de un atac cibernetic, ceea ce a forțat-o să tranzacționeze prin intermediul unui stick USB.

Cea mai mare bancă din lume după active, Industrial and Commercial Bank of China (ICBC), a fost afectată joi de un atac ransomware care a perturbat tranzacțiile pe piața americană a trezoreriei. ICBC Financial Services, unitatea americană a creditorului, care se ocupă de tranzacții și alte servicii pentru instituțiile financiare, a precizat într-o declarație pe site-ul său că atacul ransomware a perturbat unele dintre sistemele sale, dar că a deconectat părți din sistemele afectate pentru a limita impactul atacului. În general, evenimentul a avut un impact limitat asupra pieței, potrivit euronews.com.

În cele din urmă, toate tranzacțiile de trezorerie executate miercuri și tranzacțiile de finanțare repo de joi au fost compensate, a declarat ICBC, adăugând că sistemele bancare, de e-mail și alte sisteme ale creditorului nu au fost afectate.

„În general, evenimentul a avut un impact limitat asupra pieței”, a declarat vicepreședintele executiv la Curvature Securities, Scott Skyrm.

Unii participanți la piață au declarat că tranzacțiile care treceau prin ICBC nu au fost decontate din cauza atacului și au afectat lichiditatea pieței. Nu a fost clar dacă acest lucru a contribuit la rezultatul slab al unei licitații de obligațiuni pe 30 de ani de joi. ICBC Financial Services a declarat că investighează atacul și a raportat problema către autoritățile de aplicare a legii.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL