Skip to content
Politică

Un avion Air Canada, aterizare de urgenţă după ce 21 de pasageri au fost răniți

" "

Un avion al companiei Air Canada, care efectua zborul 88 de la Shanghai cu destinația Toronto, a fost nevoit să facă o escală de urgență la Calgary – vestul Canadei – miercuri după-amiază, pentru a permite acordarea de îngrijiri medicale pentru 21 de pasageri răniți în timp ce avionul traversa o zonă cu violente turbulențe atmosferice, relatează realitatea.net.

Aeronava de tipul Boeing 777-300 ER transporta 332 de pasageri și 19 membri ai echipajului.

Cei 21 de pasageri, între care trei copii, au fost transportați la un spital după sosirea lor la Calgary, viața lor nefiind în pericol. Traversarea zonei cu turbulențe a durat 45 de minute.

Unul dintre pasageri a relatat presei că echipajul a acționat cu mult profesionalism. „Toți membrii echipajului au avut un comportament exemplar. Pasagerii au fost zgâlțâiți și unii dintre ei au suferit răni ușoare. Ar fi putut fi mult mai rău„, a spus acesta.

Potrivit unui site de supraveghere a traficului aerian, avionul a deviat de la ruta sa în timp ce survola nordul Columbiei Britanice.

Air Canada a avertizat Biroul de Securitate al Transporturilor (BST), care a trimis un anchetator la aeroportul din Calgary, potrivit Juliei Leroux, o purtătoare de cuvânt a BST.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *