Skip to content
Internațional

Un avion al Forţelor Aeriene Mexicane a transportat în România saltele şi pături termice pentru ucraineni

Facebook DSU

Un avion al Forţelor Aeriene Mexicane a transportat, sâmbătă în România, produse de cazarmament ce constau în saltele şi pături termice, acestea fiind parte a sprijinului acordat de către guvernul mexican cetăţenilor ucraineni aflaţi pe teritoriul României, arată DSU.

Un nou sprijin umanitar internaţional acordat cetăţenilor ucraineni a ajuns în România! În data de 12 martie 2022, un avion al Forţelor Aeriene Mexicane a transportat în România produse de cazarmament ce constau în saltele şi pături termice, acestea fiind parte a sprijinului acordat de către guvernul mexican cetăţenilor ucraineni aflaţi pe teritoriul ţării noastre”, arată o postare pe pagina de Facebook a Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, potrivit news.ro.

Materiale oferite ca donaţie au fost preluate cu tehnică aflată în dotarea Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta (IGSU) şi urmează ca acest sprijin să fie folosit şi operaţionalizat în centrele de tranzit şi spaţiile de cazare disponibile la nivelul judeţelor aflate la graniţă cu Ucraina.

Sprijinul umanitar oferit astăzi de către guvernul mexican reprezintă un act puternic de solidaritate faţă de toţi cetăţenii ucraineni, victime ale conflictul militar izbucnit de mai bine de două săptămâni în Ucraina. La sosirea aeronavei au fost prezenţi Ambasadorul Mexicului, E.S.dI. Guillermo Ordorica Robles, Ataşatul Militar si Aero, general Rafael Lira Bensemann şi şeful DSU, dr. Raed Arafat”, mai indică sursa citată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *