Skip to content
Politică

Un avion britanic, trimis de la baza Kogălniceanu după două bombardiere rusești

Forces.net

Un avion Typhoon al forțelor aeriene britanice, aflat la baza militară Kogălniceanu, a fost trimis în seara zilei de marți, 25 iulie, să intercepteze avioane rusești care operau în apropierea spațiului aerian al NATO, deasupra Mării Negre.

Este vorba despre două bombardiere strategice rusești Tu-22 Backfire, potrivit unui comunicat al Forțelor Aeriene Regale britanice. Avioanele rusești zburau deasupra zonei vestice a Mării Negre. Tupolevurile rusești au fost detectate în timp ce au zburat înspre sud, dar nu au ajuns în raza vizuală a avionului britanic.

Sistemul de supraveghere aeriană al NATO a detectat prezența unor avioane non-NATO care zburau deasupra Mării Negre. Centru de operațiuni aeriene al NATO din Torrejon, Spania, a ordonat avionului britanic să intercepteze avioanele rusești care zburau în apropierea spațiului aerian al NATO, se mai arată în comunicatul citat de Digi24.

Patru avioane Typhoon sunt staţionate în România din luna mai şi efectuează misiuni de patrulă aeriană deasupra Mării Negre. Acestea pot atinge viteza Mach 1,8 şi ajută la detectarea, urmărirea şi identificarea obiectelor care se apropie sau operează în spaţiul aerian NATO. Este prima misiune de acest fel a avioanelor britanice Typhoon staționate la baza Kogălniceanu, conform sursei citate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *