Skip to content
Europa

Un avion de luptă Mig-29 s-a prăbușit în Marea Neagră: Pilotul este căutat

resboiu.ro

Un avion de luptă al forțelor aeriene bulgare s-a prăbușit în Marea Neagră. Aparatul de zbor de tip Mig-29 s-a prăbușit în timpul exercițiilor militare ”Shabla 21”, iar pilotul este în continuare căutat, informează agenția bulgară Novinite.

Avion militar bulgar, prăbușit în Marea Neagră

Potrivit presei din țara vecină, miercuri în jurul orei 10.00 a fost găsită vesta de salvare a pilotului. În operațiunile de căutare sunt implicate Marina bulgară, Forțele Aeriene, Comandamentul Forțelor Reunite și Poliția de Frontieră. De asemenea, elicoptere și o dronă sunt folosite pentru căutarea pilotului.

Premierul interimar Stefan Yanev și ministrul Apărării Georgi Panayotov sunt în drum spre locul incidentului.

”Toate resursele pe care le avem sunt incluse în operațiunea de căutare și salvare a pilotului. Nu există niciun semnal de la el, avionul a dispărut brusc din radar. (…) Sunt două fregate în zona accidentului, o navă căutătoare de mine, la bord are un dispozitiv de măsurare a adâncimilor și de căutare a epavei aparatului. Nu a fost localizat încă. Elicoptere al Forțelor Aeriene și ale Marinei, plus o dronă, sunt implicate„, a spus ministrul Apărării.

Avionul face parte din aparatele se zbor care i-au fost livrate Bulgariei de URSS între anii 1988 și 1989. Ciclul de viață al acestora va expira în 2029-2030. Ministrul Panayotov susține că avioanele sunt bine întreținute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *