Skip to content
Internațional

Un avion din Belarus care decolase spre Barcelona s-a întors la Minsk din motive necunoscute

observator.ro

Un avion al companiei bieloruse Belavia, care a decolat miercuri de la Minsk spre Barcelona, s-a întors din drum după ce s-a învârtit câteva zeci de minute în spațiul aerian al Belarusului, în apropiere de granița cu Polonia, unde urma să intre în spațiul aerian al Uniunii Europene.

Avionul a decolat la ora 13.30 de la Minsk și era programat să aterizeze la 16.15 la Bercelona, potrivit platformei FlighRadar24.com. Traiectoria aparatului arată însă că s-a învârtit de mai multe ori în apropiere de granița cu Polonia, descriind bucle în aer, fără să iasă din spațiul aerian al Belarusului, transmite Digi24.

Zborul Belavia – Belarusian Airlines B2869 Minsk – Barcelona este în așteptare de câteva zeci de minute în apropierea graniței dintre Belarus și Polonia. Motivul este necunoscut însă e posibil ca zborul să nu aibă permisiunea de a tranzita spațiul aerian francez. Până acum Belavia a operat toate zborurile sale spre Europa, excepție cele spre Marea Britanie și Franța.

În ciuda solicitării înaintată luni seara Consiliului Uniunii Europene de către Consiliul Europei de a interzice accesul în UE avioanelor deținute de companiile aeriene bieloruse, restricția încă nu a fost implementată”, arată BoardingPass, o pagină Facebook specializată în aviație.

Consiliul European a cerut blocarea accesului avioanelor bieloruse în spațiul aerian UE, după incidentul în urma căruia un avion Ryanair a fost deturnat spre Minsk, iar jurnalistul Roman Protasevici și prietena lui arestați.

Liderii europeni au aprobat luni seara impunerea de noi sancțiuni împotriva Belarusului, căruia îi cer eliberarea imediată a activistului Roman Protasevici și a prietenei acestuia, Sofia Sapega, arestați duminică în urma deturnării la Minsk, sub un fals pretext, a avionului în care călătoreau pe ruta Atena – Vilnius.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *