Un avion militar s-a prăbușit în Bulgaria. Cei doi piloți aflați la bord au murit

Sursa foto: Военно-воздушная академия - ВВА им Ю А Гагарина

Ministrul Apărării din Bulgaria, Atanas Zaprianov, a anulat demonstraţia aviatică ce urma să aibă loc sâmbătă la baza aeriană Graf Ignatievo, în partea central-sudică a ţării, decizia fiind luată din cauza prăbuşirii unui avion militar L-39 ZA, a comunicat vineri Ministerul Apărării, transmite BTA. Cei doi piloţi ai avionului au decedat, a anunţat guvernul de la Sofia, citat de AFP, potrivit Agerpres.

O demonstraţie aviatică la baza Graf Ignatievo din Bulgaria a fost anulată după prăbuşirea unui avion în cursul pregătirilor. Spectacolul aerian prevăzut să aibă loc sâmbătă, cu ocazia împlinirii a 20 de ani de la aderarea Bulgariei la NATO, a fost anulat, fiind declarată zi de doliu în armată.

„Doi piloţi au decedat în cursul unui antrenament de zbor demonstrativ”, a declarat premierul interimar Dimitar Glavcev într-o întâlnire cu presa la baza militară din Graf-Ignatievo.

Avionul L-39ZA, de fabricaţie sovietică, ce fusese modernizat în 2022 pentru a fi adus la standardele NATO, a luat foc după ce s-a prăbuşit într-o zonă împădurită. Cei doi ofiţeri instructori, născuţi în 1973, respectiv 1996, nu au reuşit să se catapulteze şi au murit pe loc.

„Erau dintre cei mai buni şi efectuaseră acest exerciţiu de mai multe ori”, şi-a exprimat regretul comandantul forţelor aeriene, Dimitar Petrov.

În urma accidentului, au fost luate măsuri de stingere a focului şi a fost deschisă o anchetă cu privire la cauzele prăbuşirii.

Mai devreme în cursul zilei, preşedintele bulgar Rumen Radev, fost pilot militar, a făcut un zbor demonstrativ de la baza Graf Igantievo cu un avion F-16, la invitaţia Forţelor Aeriene ale SUA

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: