Skip to content
Politică

Un avocat demontează proiectul grațierii: O diversiune!

ziuaconstanta.ro
" "

Avocatul Maria Vasii a afirmat, privind proiectul prin care se reduc cu 10% pedeapsele pe care deţinuţii le execută în închisorile groazei, că propunerea nu aduce nimic nou şi că este, de fapt, o diversiune.

„Aşteptam, de fapt, intrarea în normalitate, atât pentru deţinuţi, cât şi pentru personalul care deserveşte penitenciarul”, a afirmat Maria Vasii, explicând că proiectul de lege nu adice nimic nou.

" "
" "

„Suprapopularea din închisori afectează în egală măsură atât persoanele lipsite de libertate, cât şi angajaţii din sistemul de penitenciare. Afirm şi argumentez că acest proiect de lege este dor o diversiune, în realitate nu aduce nimic şi nici nu se dă curs recomandărilor făcute de Curtea Europeană. În decizia CEDO sunt cel puţin 12 teme mari care trebuie rezolvate de România. Aceste 3 zile de libertate la 30 de zile executate nu oferă nici măca o minimă compensaţie în sensul celor stabilitate prin decizia menţionată„, a precizat Maria Vasii, potrivit realitatea.net.

Conform acesteia, ar fi obligatorie o măsură legislativă de genul unei graţieri sau a unei amnistii pentru fapte de o gravitate redusă. „Ar fi o minină compensaţie care ar putea rezolva proplema suprapopulării din penitenciare”, a completat avocatul.

Maria Vasii a mai spus că ar fi necesare şi măsuri de ordin legislativ care să certifice dreptul europen în materie de eliberare condiţionată, în sensul de a nu se mai propunţa soluţii de amânare a eliberării condiţionate.

„Este doar o diversiune pentru că aşteptam soluţii reale şi am găsit cu stupoare că Ministerul Justiţiei nu are altă propunere în afară de acest proiect”, a mai spus Maria Vasii.

 

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *