Un azil din București a fost închis, dar continuă să funcţioneze clandestin 

azil
Sursa foto: freepick

Încă un cămin de bătrâni clandestin a fost găsit în București. De această dată, descoperirea a fost făcută de un jurnalist Digi24, Isabella Neagu, care a mers într-un azil închis pe hârtie de Protecția Consumatorului. În realitate însă, bătrânii au rămas în camere și patronii și-au continuat afacerea ca și când nimic nu s-ar fi întâmplat.

Jurnaliștii Digi24 au stat de vorbă cu managerul azilului și au filmat cu camera ascunsă întreaga discuție.

– Nu am cum, momentan. Mai durează vreo trei săptămâni. Locuri am. Nu pot să vă spun că nu am. Am locuri libere, numai că eu zugrăvesc, că este una dintre măsurile date, înlocuiesc gresie.

-Cu nebunia asta.

-Exact. Eu oricum trebuia să zugrăvesc și am prins momentul, că am locuri libere și atunci mut pacienții dintr-o parte. Să veniți să mi-o aduceți acum… Eu nu am unde să o pun.

-Într-o altă cameră?

-Nu am! Ei zugrăvesc câte două-trei camere și, pe măsură ce termină, eu mut pacienții, mut pacienții.

-V-au luat pacienții?

-Nu! Cum să îmi ia pacienții?! Eu funcționez! Am pacienți. Cum să ia pacienții?! Nu e centrul gol. Eu de asta mut pacienții, ca să pot să zugrăvesc. Nu mi-au închis activitatea.

La sesizarea Digi24, autoritățile se află în control la azilul din Sectorul 3 din București.

Azilul funcționează clandestin pentru că în urma controalelor făcute la începutul acestei luni, ANPC a decis ca funcționarea acestuia să fie oprită temporar. Și asta pentru că în urma controalelor au fost descoperite mai multe nereguli, în special referitoare la igienă. În urmă cu scurt timp au venit echipe de la ANPC, AJPIS, dar și echipaje de poliție.

Managerul azilului a refuzat să comenteze acuzațiile.

 

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: