Skip to content
Societate

Un bărbat a scos la vânzare pe net “o bucată din reactorul de la Cernobîl”

Men's Health

Pe platforma online ebay a fost scos la vânzare un cilindru de grafit dintr-un reactor nuclear model RBMK-1000, folosit la Cernobîl, scrie  stirileprotv.ro.

Autorul anunţului susţine că locuieşte în Lituania şi scoate la vânzare pe eBay unul dintre blocurile care formau cilindrul de grafit din jurul tijelor de uraniu ale reactorului nuclear model RBMK-1000 al centralei de la Cernobîl.

Nu este nou, nu este radioactiv”, a scris autorul anunţului, care cere 2.800 de dolari pe el. Presupusul lituanian precizează însă în descriere că obiectul nu provine din centrala de la Cernobîl, aşa cum pretindea în titlul anunţului, ci dintr-un laborator închis. Pentru doritori, cilindrul poate fi livrat gratuit chiar şi în România şi cântăreşte 12,5 kilograme.

Dezastrul nuclear de la Cernobîl este considerat cel mai grav din toate timpurile. 28 de oameni şi-au pierdut viaţa în acea noapte, în explozie şi în timpul tentativelor de a lichida incendiul. Alte 15 persoane, potrivit datelor oficiale, au murit în anii următori din cauza expunerii la substanţe radioactive.

Mii de oameni au fost evacuaţi din zonă, iar regiunea din jurul centralei este încă de nelocuit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *