Skip to content
Sănătate

Un bărbat de 45 de ani din Argeş a decedat a doua zi după ce a fost vaccinat anti-Covid: Explicațiile autorităților

Un bărbat din Mioveni, Argeş, a decedat, miercuri, la o zi după ce primise prima doză de vaccin anti-Covid,a anunţat Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV). El nu prezenta probleme cronice de sănătate.

În cursul zilei de marţi, persoana în vârstă de 45 de ani s-a prezentat, conform programării în platforma electronică, pentru administrarea primei doze de vaccin produs de Pfizer/BioNTech, într-un centru de vaccinare din Mioveni, județul Argeș. La 4 ore după administrarea dozei de vaccin, pacientul a fost adus cu ambulanța la Compartimentul de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Orășenesc Mioveni, în urma unui episod de pierdere a conștienței suferit la domiciliu, dar s-a stabilit că avea o stare generală bună.

Conform informării CNCAV, în seara aceleași zile, bărbatul a solicitat externarea pe propria răspundere, contrar avizului medical, iar în dimineața zilei de 3 martie, personalul medical de la Ambulanță, solicitat de familia acestuia, a declarat decesul bărbatului, la domiciliu.

La acest moment, DSP Argeș a sesizat autoritățile competente în vederea efectuării procedurilor specifice pentru stabilirea cauzelor decesului. Conform medicului de familie al acestuia, persoana se afla în evidență cu dislipidemie și valori tensionale crescute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *