Skip to content
Societate

Un bărbat din Neamţ a murit după ce a fost luat de viituri. În Bacău este cautată o persoană care a căzut în apă după ce un podeţ s-a rupt

IPJ Neamt

Un bărbat de 78 de ani din judeţul Neamţ a murit, vineri, după ce a fost luat o viitură produsă în localitatea Almaş, el fiind scos de pompieri din apă şi supus manevrelor de resuscitare, însă fără rezultat.

În judeţul Bacău, este căutată o persoană care a căzut în apă după ce podeţul pe care se afla s-a rupt. În Vrancea, zece muncitori surprinşi de creşterea nivelului apelor s-au refugiat într-o remorcă.

Din păcate avem două persoane, una dispărută la Bacău care traversa un podeţ care s-a rupt şi a căzut în apă, o altă persoană care nu ştim împrejurările, dar… la Neamţ, unde se afla sub manevre de resuscitare. Mai avem în judeţul Vrancea zece persoane, zece muncitori într-o localitate care lucrau şi au fost suprinşi de apă care a crescut şi s-au refugiat într-o remorcă şi pompierii se ocupă de salvarea lor„, a declarat şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat.

El a adăugat că din punct de vedere hidrologic sunt sub atentă monitorizare zonele Vrancea – râul Putna, Bacău, Buzău.

Potrivit ISU Neamţ, pompierii au fost anunţaţi, printr-un apel la 112, despre faptul o persoană a fost luată de viitură în localitatea Almaş din comuna Gârcina, acolo deplasându-se pompierii din cadrul Detaşamentului Piatra Neamţ cu o o autospecială complexă pentru intervenţie cu o barcă şi o autospecială pentru stingere.

Persoana – un bărbat de aproximativ 78 de ani – a fost scoasă din pârâu şi i s-au aplicat manevre de resuscitare, însă la finalul acestora medicul de pe ambulanţa SAJ a declarat decesul bărbatului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *