Skip to content
Politică

Un baron PNL (ex-PDL) a primit sute de mii de euro cash de la un presupus proxenet

forocoches.com

Citiți în cele ce urmează cine este baronul local al Partidului Național Liberal (PNL) care a primit sute de mii de euro cash de la un presupus proxenet.

Este vorba despre președintele Consiliului Județean (CJ) Cluj, Alin Păunel Tișe, în momentul fuziunii membru al Partidului Democrat Liberal (PDL).

Alin Tișe și soția lui, Camelia, au fost audiați anul trecut la DIICOT Alba Iulia în calitate de martori într-un dosar de proxenetism, scrie România Liberă.

Mai precis, Cristian Sorin Ioan Boitor (din Blaj), plecat în Italia pentru prima oară în 1999, a ajuns să conducă una dintre cele mai importante rețele de proxenetism care a activat în această țară, plus Germania, Elveția și Luxemburg, acuză procurorii DIICOT Alba.

Cu o parte din banii obținuți din proxenetism, Cristi Boitor a început să cumpere terenuri, se arată în rechizitoriul DIICOT. Conform rechizitoriului, pe 29 noiembrie 2013, Boitor – împreună cu asociații lui din zona imobiliară Paul Buna și Ionuț Adrian Prigoană – a achiziționat în cote egale, de la Alin Tișe și Florin Bogdan Suciu, două parcele de teren situate ambele în Cluj-Napoca, pe str. Romul Ladea: una în suprafață de 1.181 metri pătrați, iar cealaltă de de 911 metri pătrați. Boitor și asociații au plătit suma totală de 450.000 de euro.

Cu privire la prețul de vânzare, potrivit contractului, prețul parcelei în suprafață de 1.181 mp, a fost în sumă de 225.000 euro, care s-a achitat integral în euro, în numerar, la data încheierii contractului, anterior semnării acestuia.

Alin Tișe a declarat pentru publicația citată că „nu a fost o relație de afaceri”.

„Eu doar am vândut un teren către niște tineri. Nu sunt eu vinovat pentru ce a făcut Boitor. Nu mi s-a părut nimic în neregulă că au plătit cash (suma în discuție era de 225.000 de euro – n.r.) pentru că era vorba despre trei persoane care doreau să facă investiții imobiliare. Eu am discutat cu primii doi, cel de-al treilea (Boitor – n.r.) a venit doar la semnarea actelor. Recunosc că atunci m-am interesat despre cei care au venit la mine printre alți dezvoltatori imobiliari și am aflat că ei mai făcuseră un proiect, deci m-am gândit că bagă niște bani ca să dezvolte un alt proiect. Nu era nimic ilegal atunci să plătești cash. Nu mi s-a părut exagerată suma care mi-a fost adusă cash (225.000 euro – n.r.). Îmi aduc aminte că atunci când am fost cu soția să depunem banii la bancă, când s-au verificat banii s-a constatat că o bancnotă era falsă și banca a chemat poliția, iar noi am făcut plângere atunci pe loc”, a continuat Tișe.

Cristian Boitor a devenit ulterior și clientul cabinetului notarial al soției lui Tișe, pentru mai multe acte care țin chiar de terenul vândut. Cabinetul notarial al Cameliei Tișe a depus la dosar contracte de vânzare-cumpărare și antecontractele încheiate de către Boitor și asociații săi pentru apartamentele construite și vândute pe terenul cumpărat în condițiile precizate anterior.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *