Skip to content
Internațional

Un bloc turn de 49 de etaje a luat foc la Dubai, sute de oameni au fost evacuați – VIDEO

Featured Video Play Icon Twitter
" "

Turnul rezidențial Abbco din Al Nahda din Sharjah, care are 49 de etaje, a luat foc marți seară.

Din cele 12 persoane care au fost rănite, cinci au fost transportate de urgență la spital după ce au inhalat fum, iar șapte au fost tratate la fața locului. Răspunsul rapid al echipelor de apărare civilă din Sharjah a evitat un dezastru major. Rapoartele inițiale spun că incendiul a izbucnit la etajul 10 al Turnului Abbco, la ora locală 21.04, flăcările extinzându-se rapid în toată clădirea.

" "

Din cele 49 de etaje ale turnului construit în 2006, 38 sunt rezidențiale și fiecare etaj are 12 apartamente, transmite Gulf News. Poliția a folosit drone pentru a descoperi dacă sunt locuitori încă blocați în turn. O parte a clădirii a fost distrusă aproape în întregime, iar acum autoritățile încearcă să afle cu exactitate cauza care a dus la declanșarea incendiului.

Fadhelallah Hassoun, care locuiește într-un apartament la etajul 15, a declarat pentru Gulf News că a auzit alarma de fum a clădirii, dar a presupus că este falsă. Doar când un vecin i-a spus că este incendiu în clădire, și-a luat familia și a ieșit din bloc.

Hassoun a declarat că evacuarea s-a făcut cu dificultate, pentru că era întuneric, iar ieșirile de urgență au fost blocate de mobilier. Locatarii erau panicați și se împingeau reciproc în timp ce încercau să iasă din clădire.

Jahanzib Jameel, un alt locatar, mărturisește că, în acele momente, nu a mai putu gândi rațional: „Mi-am luat doar portofelul și am încercat să-mi scoată soția și copiii din apartament”. Jameel locuiește la etajul 21 al clădirii, într-un apartament cu două dormitoare. Spune că nu avea sigurare și că a pierdut tot ce avea, informează observatornews.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *