Skip to content
Externe

Un câine a stat 13 ore întins peste un excursionist rănit în munți pentru a-l încălzi: „I-a salvat viața, acest cățel este un adevărat miracol”

Un caine a salvat viata unui excursionist care a cazut intr-o rapa din muntii din Croatia, intinzandu-se deasupra lui pentru a-l incalzi timp de 13 ore, pana la sosirea ajutoarelor, a informat marti presa croata, relateaza AFP, citata de Agerpres.

Grga Brkic s-a ranit weekendul trecut dupa ce a cazut 150 de metri impreuna cu cainele varului sau, in Muntii Velebit de pe coasta Marii Adriatice.

Salvatorii au intampinat dificultati in incercarea de a ajunge la om si animal din cauza zapezii, a ghetii si copacilor rupti in urma alunecarilor de teren.

”Prietenia si dragostea dintre om si caine nu au limite”, a declarat Serviciul croat de salvare montana (HGSS) pe Facebook.

In fotografia publicata de salvatori poate fi vazut cainele ghemuit peste victima intinsa pe o targa.

”Acest catel este un adevarat miracol, bun, simpatic; poate iubeste oamenii mai mult decat alti caini”, a declarat proprietarul sau pentru cotidianului Jutarnji List.

Trei drumeti insotiti de North, un Malamut de Alaska in varsta de opt luni, se aflau in coborare pe o panta inghetata la momentul accidentului, care a avut loc in apropierea celui mai inalt varf al masivului, care atinge aproape de 1.800 de metri deasupra nivelului marii.

”North s-a ghemuit pe (victima) si a incalzit-o”, potrivit HGSS.

”Din acest exemplu, putem invata cu totii sa avem grija unii de altii”, a adaugat serviciul de salvamont.

Cainii din rasa Malamut de Alaska au blana deasa si sunt recunoscuti pentru anduranta lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *