Skip to content
Politică

Un candidat la o primărie din Vrancea ar fi mituit un alegător cu 400 de lei

Inquam Photos / Octav Ganea

Candidatul PSD pentru fotoliul de primar al comunei vrâncene Nereju, Ion Păucă, fost primar al comunei, a fost prins când oferea mită electorală 400 de lei unui alegător, scrie realitateadevramcea.net.

Sesizarea a fost făcută prin apel la 112, la fața locului s-au deplasat polițiștii de la Economic, care au deschis dosar penal pentru mită electorală. Păucă a fost primar al comunei Nereju timp de zece ani, dar a demisionat brusc, invocând motive personale, în 2014.

Articolul 386 din Codul Penal stipulează următoarele: ”Oferirea sau darea de bani, de bunuri ori de alte foloase în scopul determinării alegătorului să voteze sau să nu voteze o anumită listă de candidați ori un anumit candidat se pedepsește cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani și interzicerea exercitării unor drepturi.

“În cursul zilei de 16 septembrie a.c., dispeceratul IPJ Vrancea a fost sesizat cu privire la faptul că pe raza localității Nereju o persoană ar fi oferit sume de bani altor persoane în scopul de a-i determina să influențeze rezultatul votului din data de 27 septembrie . În cauză, polițistii au întocmit un dosar penal în care efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de coruperea alegătorilor , informează IPJ Vrancea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *