Skip to content
Politică

Un candidat la șefia PSD a identificat 2 teme importante de care depinde viitorul partidului

Apropierea Congresului PSD a făcut să apară și primele nume care își doresc funcția de președinte al partidului. Deși Liviu Dragnea este candidatul cotat cu cele mai mari șanse, acesta nu va fi singurul care se va lupta pentru șefia PSD.

În lupta pentru conducerea social-democraților a intrat și senatorul PSD de Prahova, Daniel Savu. Acesta a scris pe blogul personal despre două teme importante de care depinde viitorul imediat al partidului.

Aşa cum am anunţat încă de ieri, voi candida la funcţia de preşedinte al PSD, cu prilejul Congresului care va avea loc pe 11 octombrie. În această calitate, vreau să vă supun atenţiei două teme importante, de care cred că depinde viitorul imediat al PSD.

  1. Nu trebuie să renunţăm la guvernare. Păstrarea guvernării este soluţia pentru a proteja partidul. Orice discuţie despre ieşirea de la guvernare sau schimbarea premierului este împotriva intereselor PSD şi ale României. Am demonstrat că suntem mai buni decât adversarii noştri politici, că putem aduce creştere economică şi bunăstare… Să nu uităm de ce votează lumea PSD – pentru rezultatele bune de la guvernare şi creşterea economică, pe care începem să o simţim. Suntem partidul cel mai apropiat de pensionari şi de românii care muncesc, de toţi cei ce depind de un salariu pentru a trăi.
  2. Să nu cădem în capcanele întinse de adversarii politici, incluzându-l aici şi pe preşedintele Iohannis. Preşedintele Iohannis nu iubeşte PSD, oricât de mult am putea crede acum asta şi nu va numi un nou premier de la PSD, decât dacă nu va avea de ales – adică, dacă victoria noastră în alegeri va fi una clară şi fără echivoc. Pentru asta, trebuie să învingem PNL, să fim mai buni ca ei şi să îi convingem pe români că putem conduce România mai bine.

Putem avea dialog şi cooperare pe teme mari – noi mereu le-am cerut, însă pe de altă parte, să nu uităm că PSD nu susţine aceleaşi lucruri ca PNL sau ca preşedintele Iohannis. Noi susţinem că bunăstarea trebuie să fie pentru toţi, nu doar pentru unii. Noi susţinem că statul trebuie să fie puternic şi dezvoltat, nu mic şi slab. Noi susţinem că nu doar lupta anticorupţie e importantă, ci şi lupta anti-sărăcie şi anti-izolare”, scrie Daniel Savu pe blog.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *