Skip to content
Politică

Un celebru teolog, reflecții asupra referendumului: Fără familia naturală societatea cade! EXCLUSIV

happyloveimgwar.pw

Guvernul României a dat ordonanță de urgență pentru organizarea referendumului pentru familie. Acesta va avea loc în perioada 6-7 octombrie. Redacția PSnews.ro a luat legătura cu Părintele Stelian Tofană pentru a reflecta ce înseamnă momentul acestui referendum pentru România.

În opinia profesorului universitar Stelian Tofană, referendumul pentru familie „este un moment de cotitură în istoria aceste țări”, fiind vorba despre o răsturnare de valori, iar „printre acele valori trebuie să avem în primul rând familia, celula de bază a societății” despre care „nu spunem că este creștină sau necreștină, tradițională sau netradițională ci vorbim despre o familie naturală în baza căreia o societate stă sau cade”.

„Pentru țara noastră acest referendum este un moment de cotitură, de cotitură în istoria aceste țări și în istoria naturalului după care se desfășoară istoria aceste țări și a acestui popor și nu numai. Este vorba despre o răsturnare de valori. Printre aceste valori trebuie să avem în primul rând familia, celula de bază a societății. Vorbim despre familia naturală. Nu spunem că este creștină sau necreștină, tradițională sau netradițională ci vorbim despre o familie naturală în baza căreia o societate stă sau cade. Așadar, acest referendum din acest punct de vedere în care societatea este bulversată vis-a-vis de ceea ce înseamnă definirea familiei este un moment de cotitură în istoria acestui popor. 

Privitor la referendumul acesta trebuie să îi avem în vedere pe toți creștinii. Poporul acesta este un popor creștin. Familia nu este nici ortodoxă, nici catolică, nici protestantă ci este o valoare socială întemeiată de Dumnezeu în istoria aceste umanități și care a fost formată de la început de un bărbat și o femeie. Așa cum spune textul Vechiului Testament, Dumnezeu i-a binecuvântat pe bărbat și pe femeie pe de-o parte, iar pe de altă parte le-a dat un mandat Divin referitor la înmulțirea lor, iar apoi societatea pe care eu au întemeiat-o să progreseze și anume: creșteți și vă înmulțiți! Nu se pot înmuți niciodată doi soți de același text”, a precizat teologul.

Părintele Stelian Tofană a fost întrebat inclusiv care este viziunea sa asupra drepturilor omului și mai precis cele pe care le clamează comunitatea homosexuală. În viziunea teologului drepturile trebuie respectate, dar trebuie să rămână în paradigma naturalului.

„Sigur drepturile trebuie respectate, dar atunci când drepturile pe care le clamează trec peste natural, trec peste obișnuit, peste tradițional, peste ce este logic și rațional sigur că ne întrebăm dacă aceste drepturi nu trebuie discutate. Nu neapărat că nu le respectăm ci să le discutăm, să le nuanțăm, iar dacă sunt bulversate și nu sunt înțelese ca drepturi naturale nu trebuie neapărat anulate, dar reformulate. Majoritatea trebuie să decidă dacă ceea ce este exprimat de minoritate este corect pentru majoritate”, a conchis Părintele Stelian Tofană pentru PSnews.ro.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *