Un celebru vin românesc, descoperit cu cele mai multe pesticide cancerigene pe rafturile din Marea Britanie

Sursa foto: unsplash
Sursa foto: unsplash

Un vin de la o celebră cramă din România, Cramele Recaș, este indicat ca fiind descoperit drept produsul cu cele mai multe pesticide cancerigene din supermaketurile britanice, anunță Daily Mail, care citează un studiu guvernamental. Pe lista vinurilor toxice este prezentat că se află și un vin din Moldova. Vezi mai jos reacția producătorului român.

Acesta susține că mai mult de jumătate dintre vinurile vândute de anumite firme conțin pesticide care cauzează cancer, arată Știrile Pro TV. Lista completă a vinurilor contaminate cu pesticide din Marea Britanie, dar și a celor fără niciun pesticid, redactată de sursa citată, poate fi văzută în Galeria Foto Într-o analiză de laborator guvernamentală care a vizat 72 de sortimente de vinuri, cercetătorii spun că au descoperit că majoritatea (49) conțineau urme de cel puțin un pesticid, în timp ce un vin alb conținea șase pesticide diferite.

În total, au fost descoperite 19 pesticide, inclusiv șase legate de dezvoltarea cancerelor, indică sursa citată. Pe lista vinurilor contaminate se află și un vin alb din Republica Moldova. Niciun alt sortiment de vin românesc nu se mai află pe lista fie a vinurilor cu pesticide, fie pe cea a vinurilor ”curate”, fără niciun pesticid. Rezultatele programului guvernamental de testare a reziduurilor au fost adunate și analizate de Pesticide Action Network UK (PAN UK), o organizație non-profit cu sediul în Brighton.

„Iubitorii de vin nu ar trebui să riște să se expună la o serie de pesticide periculoase atunci când le place o băutură”, a spus cercetătorul PAN UK, Nick Mole. „Sectorul vinului ecologic este înfloritor, demonstrând că este 100% posibil să se producă vin fără a se baza pe substanțe chimice toxice”. Pe fondul cererii uriașe de vin, pesticidele sunt pulverizate pe vița de vie de către cultivatori pentru a ajuta la îndepărtarea dăunătorilor, cum ar fi insectele și ciupercile.

Citeste mai mult AICI

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL