Skip to content
Societate

Un centru de vaccinare din sectorul 2 s-a închis. Suspiciuni privind eliberarea unor certificate false de imunizare. 168 de persoane sunt audiate

Inquam Photos/George Calin

Centrul de vaccinare Neghiniță din sectorul 2 se închide, din cauza suspiciunilor că acolo s-ar fi eliberat certificate false de vaccinare. Polițiștii și procurorii fac percheziții în locația respectivă, iar tot personalul care lucra acolo a fost schimbat.

Un număr de 168 de persoane vor fi duse la audieri la Poliția Capitalei în acest dosar.

Sunt și zece martori în acest dosar care este instrumentat din august, când au fost depuse primele plângeri.

Persoanele care lucrau la acel centru erau funcționari publici detașați de la Direcția de asistență a copilului din sectorul 2, potrivit informațiilor Digi24. Ei ar fi trebuit să facă și înregistrările în platformă și vaccinarea propriu-zisă. Vaccinarea nu mai avea loc însă, pentru că datele personale ale celor nevaccinați erau introduse în sistem în locul celor ale unor persoane deja vaccinate, așa că atunci când acestea din urmă au venit la centru să facă doza 3 nu mai apăreau în sistem.

Potrivit poliției, datele erau înlocuite contra-cost.


Știrea inițială

Centrul de vaccinare Neghiniță se închide temporar, începând de joi.

Parchetul, împreună cu Poliția, au descins joi dimineață pentru a ridica probele de la fața locului, a comunicat primarul de sector Radu Mihaiu.

El a spus că acest centru a ridicat o serie de suspiciuni privind certificate false și că în urmă cu două luni a sesizat anchetatorii.

Azi s-a confirmat că astfel de cazuri s-au repetat”, a spus el.

Tot personalul care lucra acolo va fi schimbat.

Până când procurorii nu vor finaliza cercetările nu putem risca să mai colaborăm cu nimeni de acolo. Vom schimba întreaga echipă. Iar în cel mai scurt timp vom reporni activitatea în centrul Neghiniță. Fiindcă e mare nevoie de imunizare în aceste zile”, a spus primarul.

Persoanele programate pentru vaccinare la acel centru vor fi redirecționate către celelalte centre de vaccinare. La Cora Pantelimon a suplimentat un nou flux, la Piața Obor vor porni zilele acestea încă două fluxuri, urmând ca un nou centru să fie deschis la Mega Mall.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *