Un cetăţean peruan, trimis în judecată după ce a fost depistat pe Aeroportul Henri Coandă cu 5 kilograme de cocaină

INQUAM PHOTOS/OCTAV GANEA/AEROPORT
Sursa foto: INQUAM PHOTOS/OCTAV GANEA

Un cetăţean peruan a fost trimis în judecată după ce a fost depistat pe Aeroportul Henri Coandă cu 5 kilograme de cocaină, în luna ianuarie.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Aeroport Henri Coandă au depistat un cetăţean peruan care a încercat să introducă în ţară peste 5 kilograme de cocaină. Bărbatul, cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de mare risc şi trafic internaţional de droguri de mare risc în stare de arest preventiv, a fost trimis în judecată de către procurorii DIICOT – Structura Centrală.

Cetăţeanul peruan, în vârstă de 37 de ani, a fost depistat la PTF Aeroport Internaţional Henri Coandă, în data de 28.01.2023, când s-a prezentat pentru a intra în ţară, călătorind din direcţia Madrid.

Pe timpul controlului de frontieră, efectuat în baza unei analize de risc, având suspiciuni cu privire la scopul real al călătoriei, poliţiştii de frontieră au făcut un control amănunţit asupra bărbatului şi a bagajelor acestuia, uar în bagajul său de mână s-au descoperit cinci pungi (în greutate de 1.000 de grame fiecare), ce conţineau o substanţă vâscoasă de culoare maro, în cantitate totală de peste 5 kilograme.

”Imediat au fost informaţi poliţiştii din cadrul SCCO Ilfov, iar în urma analizei efectuate cu aparatura din dotare, substanţa maro închis a reacţionat pozitiv la testul pentru cocaină, sens în care a fost sesizată unitatea de parchet competentă”, precizează Poliţia de Frontieră.

Procurorul DIICOT – structura centrală a dispus reţinerea cetăţeanului peruan iar, ulterior, instanţa de judecată a aprobat propunerea de arestare preventivă, poliţiştii de frontieră din cadrul Aeroportului Otopeni fiind delegaţi să desfăşoare activităţi de procedură penală, împreună cu lucrători din cadrul SCCO Ilfov.

În urma cercetărilor, procurorul de caz a întocmit rechizitoriul prin care a dispus trimiterea în judecată a cetăţeanului străin pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de mare risc şi trafic internaţional de droguri de mare risc, informează news.ro.

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: