Skip to content
Politică

Un cetăţean român a intrat în greva foamei, după ce i s-a interzis să intre în Republica Moldova

Cetățeanul român George Simion a intrat în greva foamei la vama Sculeni, în semn de protest pentru că i s-a interzis să intre în Republica Moldova, ceea ce el consideră a fi un abuz al autorităților moldovene împotriva sa.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, el spune că va face greva foamei până când i se va permite să meargă acasă, în Basarabia.

George Simion are din nou interdicție de a intra pe teritoriul Republicii Moldova, a informat, vineri, Platforma Unionistă Acțiunea 2012, al cărei președinte este acesta. Potrivit lui, interdicția ar fi fost instituită la 6 ianuarie, iar termenul ei ar dura 60 de zile, potrivit Agerpres.

Este inadmisibil să îmi fie din nou încălcate drepturile, cer autorităților din România și Republica Moldova să se sesizeze în acest caz și să ia măsurile necesare pentru anularea acestei măsuri abuzive„, a declarat George Simion, conform romaniatv.net.

George Simion, a primit interdicție de a mai intra pe teritoriul moldovean în mai 2015, atunci când a fost declarat persona non-grata pe o perioadă de cinci ani. Ulterior, interdicția i-a fost ridicată în data de 18 septembrie 2015, în urma deciziei Curții de Apel din Chișinău.

Premierul moldovean Pavel Filip a solicitat instituțiilor abilitate informații despre interdicția de intrare pe teritoriul Republicii Moldova a cetățeanului român George Simion, se menționează într-un comunicat al biroului de presă al executivului de la Chișinău. Premierul moldovean a cerut și o analiză privind posibilitatea ca lui George Simion să i se permită accesul pe teritoriul republicii până la judecarea pe fond a cauzei sale, în limitele prevăzute de lege pentru astfel de situații, conform aceluiași text.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *