Skip to content
Externe

Un cetățean român, printre victimele atacului din Germania, susține presa locală. MAE infirmă

" "

UPDATE 

Românul ucis în atacul de la Hanau ar fi un tânăr de 23 de ani, care era curier în Germania, potrivit știridiaspora.ro.

" "
" "

De asemenea, potrivit Ştirile ProTV care citează familia victimei, acesta muncea la un depozit. El se afla în zonă la cumpărături, când atacatorul a deschis focul. 3 dintre victimele sale se aflau în preajma unuia dintre barurile atacate.

 

——————————————————————————————————————————-

Un cetățean român ar fi fost ucis în atacul armat din Germania, potrivit Zeit.de, anunță b1.ro. Acesta este unul dintre cele 11 persoane care au fost omorâte, miercuri seara, în localitatea aflată lângă Frankfurt, centrul Germaniei, în două atacuri armate. MAE infirmă, însă, informația.

Zeit.de scrie că mai multe victime, cu vârste cuprinse între 21 și 44 de ani, sunt cetățeni străini. Aceștia ar proveni din Turcia, Bosnia, Bulgaria și o persoană din România.

Suspectul, pe nume Tobias R, a fost găsit mort, în locuința sa. El a lăsat o scrisoare în care militează, printre altele, pentru uciderea străinilor care nu mai pot fi expulzați din Germania. Iar în înregistrarea video, atacatorul – care vorbește fluent în engleză – adresează „un mesaj personal către toți americanii”.

Reacția MAE

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat, joi, referitor la informația potrivit căreia un român s-ar afla printre victimele atacului armat din Hanau, Germania, că până la acest moment au fost identificate șase victime din cele nouă, nefiind niciun cetățean român.

„Cu privire la informațiile vehiculate în presă referitoare la existența unui cetățean român printre victimele atacului armat din Hanau, MAE precizează că, în conformitate cu informațiile transmise de autoritățile germane, până la acest moment au fost identificate 6 victime din cele 9, nefiind confirmat niciun cetățean român. Vom reveni cu informații imediat după finalizarea procedurilor de identificare”, au transmis reprezentanții MAE.

În total, în atac au fost ucise nouă persoane cu vârste cuprinse între 21 şi 44 de ani.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *