Skip to content
Politică

Un chestor al Camerei Deputaţilor răspunde vehement atacurilor lui Orban la adresa PLR-PC. Ce spune despre legăturile acestuia cu Iohannis şi Băsescu

Un chestor al Camerei Deputaţilor răspunde vehement atacurilor prim-vicepreşedintelui PNL Ludovic Orban la adresa ALDE (partidul format din fuziunea PLR-PC), aducând, totodată, în discuţie legăturile acestuia cu preşedinţii Klaus Iohannis şi Traian Băsescu.

Astfel, deputatul ALDE Steluţa Cătăniciu îl acuză pe Orban că a rezistat „mângâind” orgoliul cui trebuie, ca să rămână în funcţii importante, potrivit unui comunicat trimis sâmbătă redacţiei PSnews.ro.

„Ludovic Orban, cel care ne vorbește despre țuțări, este probabil cel mai bun exemplu de personaj politic care a rezistat «mângâind» orgoliul cui trebuie, astfel încât să rămână în funcții importante. Pentru un personaj care a experimentat nu o dată trădarea, Orban nu va înțelege niciodată ce înseamnă să rămâi fidel unor principii, unor angajamente pe care ți le asumi faţă de cei care te-au ales. Pentru el, a-ți respecta cuvântul dat în fața oamenilor înseamnă că ești în slujba cuiva”, a punctat Cătăniciu.

Ea îl acuză pe liberal de „linguşire” faţă de Klaus Iohannis şi de legături cu prietenii lui Traian Băsescu.

„Soldatul lingușitor al generalului Iohannis din campania prezidențială, Ludovic Orban, își continuă delirul politic care l-a caracterizat în ultimul timp. Lupul moralist al PNL-ului sau mai bine spus bufonul politic al prietenilor lui Traian Băsescu, ne arată că s-a adaptat foarte bine stilului de politică făcut de fostul președinte și PDL de-a lungul timpului. Ludovic Orban ne confirmă că în PNL este plin de trepăduși care încearcă să intre în grațiile șefilor cei mari”, comentează Steluţa Cătăniciu.

În opinia deputatului ALDE, „ipocrizia este la mare preț la Ludovic Orban”.

„Cel care până mai ieri era cel mai înverșunat adversar al PDL, al lui Vasile Blaga și al lui Traian Băsescu şi cel despre care Vasile Blaga considera că trebuie arestat, este astăzi cel mai bun prieten al lor. Cu toții trag în aceeași direcție, aceea de a-i readuce pe cei din PDL la guvernare. Concepția lui Orban despre modul în care se face politică explică și de ce a fost întotdeauna caracterizat de eșecul politic. Se vrea un lider de partid, dar de fapt nu este decât un lustragiu pentru încălțările celor care conduc. Orban nu este capabil nici măcar să conducă o organizație la nivel județean, darămite să fie un lider de partid. Sunt curioasă dacă filiala pe care o conduce a reușit să achite datoriile pe care le avea la energia electrică”, conchide chestorul Camerei Deputaţilor.

Joi, Ludovic Orban a apreciat că, prin fuziunea dintre Partidul Liberal Reformator şi Partidul Conservator, „doi ţuţări nu mai ţâţâie separat”, ci în jurul liderului PSD, premierul Victor Ponta.

„Tusea şi junghiul, sacul şi petecul. Doi ţuţări, indiferent cum se numesc ei, ai lui Victor Ponta, nu mai ţâţâie separat, ci în jurul lui Ponta în cor. (…) Zero cu zero, chiar dacă dă zero, zero tot egal cu zero este”, a spus Orban.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *