Caz ŞOCANT în Marea Britanie. Un chirurg de top și-a marcat inițialele pe ficatul unui pacient

Medic chirurg
Sursa foto: UNSPLASH.COM

Simon Bramhall, unul dintre cei mai de seamă specialiști în transplanturi, și-a lăsat o amprentă bizară asupra unei operații de urgență: inițialele sale. În prezent, bărbatul nu mai profesează, ci este autor de thrillere medicale.

Într-o zi obișnuită, în august 2013, la Spitalul Queen Elizabeth din Birmingham, o femeie cu insuficiență hepatică acută, cunoscută drept pacienta A, era pe punctul de a fi supusă unui transplant de ficat. Însă, ceea ce a descoperit în urma intervenției i-a lăsat pe toți în șoc: inițialele „SB” erau arse pe suprafața ficatului său proaspăt transplantat, notează The Guardian.

Incidentul a avut loc în dimineața zilei de 21 august 2013. Pacienta se afla în pragul morții, iar singura sa șansă de supraviețuire a fost acest un transplant, efectuat de urgență.

Bramhall, un chirurg hepato-pancreato-biliar cu experiență vastă și o reputație impecabilă, a fost responsabil pentru incident. Cu sute de operații la activ și un prestigiu de nivel mondial, el era una dintre cele mai importante resurse umane ale Spitalului Queen Elizabeth, la vremea respectivă. Cu toate acestea, gestul său neașteptat a ridicat întrebări fundamentale despre etica și comportamentul său în sălile de operație.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: